Cinnamonrolls

cinnamonrolls op een bakplaat met glazuur, close-up

Als je deze cinnamonrolls voor het ontbijt of de brunch wil maken, moet je vroeg opstaan: het deeg moet namelijk in totaal drie uur rijzen. Maar je hebt dan ook wel een echte Amerikaans lekkernij. In Amerikaanse hoeveelheden, want met dit recept van Klary Koopmans heb je er genoeg voor een heel weeshuis (30 stuks). Ze zijn het lekkerst als ze nog warm zijn.

Benodigdheden

  • Mixer met deeghaken
  • Beslagkom
  • Bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 50 gram boter
  • 500 ml melk
  • 80 gram suiker
  • 1 zakje gist
  • 1 ei
  • 750 gram bloem

Voor de vulling

  • 150 gram zachte boter
  • 75 gram donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • Snuf zout

Voor het glazuur

  • 250 gram poedersuiker
  • Melk

Bereiden

Smelt de boter in de melk op laag vuur. Laat even afkoelen. Doe de kristalsuiker, gist, ei, zout en de helft van de bloem in een kom en giet het melk-botermengsel erbij. Mix tot je een gladde massa hebt. Voeg de rest van de bloem toe en mix tot een samenhangend deeg. Voeg als het te plakkerig is, extra bloem toe. Kneed het deeg met de hand nog een paar minuten en laat de deegbal in een ingevette kom 2 uur rijzen.

Kneed het deeg na het rijzen even door en rol het uit tot een rechthoek van ongeveer 50 x 30 cm. Besmeer deze met de zachte boter. Vermeng de basterdsuiker met de kaneel en zout en strooi het kaneelmengsel over de boter. Rol de rechthoek vanaf de lange kant zo strak mogelijk op. Snij de rol in plakken van 1,5 cm. Leg de plakken in ingevette bakvormen (ze mogen tegen elkaar aan liggen) en laat nog een uur rijzen. Bak dan 20 minuten op 190 graden.

Meng voor het glazuur de poedersuiker met zoveel melk als nodig is voor een schenkbare massa. Giet over de nog warme broodjes. Eet smakkie!

Geef je reactie