Citroencharlotte met frambozen
Een feestelijke charlotte doet het altijd goed als nagerecht. Deze charlotte op basis van citroenkwarktaart met verse frambozen is lekker fris en ook nog eens heel makkelijk te maken! Dit recept is voor ongeveer 8 personen.
Benodigdheden
- Springvorm 18 cm, bekleed met bakpapier
Ingrediënten
Voor de citroencharlotte
- 1 pak citroenkwarktaart dr. Oetker (zonder bodem)
- 400 ml water
- 500 ml magere kwark
- 250 ml slagroom
- 75 gram frambozen
- 1 citroen
Voor de topping
- 1 pot lemoncurd of zelfgemaakte lemon curd
- 75 gram frambozen
Voor de zijkant
- 1 pak lange vingers
- Mooi lint
Bereiden
Bereid de kwarktaart zoals aangegeven op de verpakking, behalve de bodem. Rasp de schil van 1 citroen en meng die door de kwarkvulling. Verdeel de helft van de frambozen over de bodem van de springvorm en schenk de kwarktaartvulling erop. Hou de mooiste frambozen achter voor de decoratie. Dek af met een stukje plasticfolie en laat 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Ga met een mes rondom de taart en verwijder de springvorm. Besmeer de bovenkant van de taart met een laag lemoncurd. Bestrijk de zijkanten met een dun laagje lemoncurd. Zo blijven de lange vingers beter plakken. Zet de lange vingers met de gesuikerde kant naar buiten tegen de taart aan. Garneer de taart met de achtergehouden frambozen. Maak van een lint een mooie strik om de taart heen. Eet smakkie!