Gandos (broodkoekjes met kokos)

Gandos, broodkoekjes met kokos

Zoete snacks uit de Indische keuken zijn nooit echt mierzoet. Denk maar aan spekkoek, roti kukus of klepon. Lekker, maar niet overweldigend zoet. Dat geldt ook voor deze broodkoekjes uit ‘Boekoe Bangsa’, een prachtig koekboek vol recepten en verhalen uit Indische, Chinees-Indische en Molukse families. Daarom zijn deze gandos juist lekkere snacks voor tussendoor voor bij de brunch. Met dit recept kun je er 20 tot 30 maken.

Benodigdheden

  • Pannetje om in te frituren
  • Schuimspaan

Ingrediënten

Voor de broodrolletjes:

  • 200 gram witbrood zonder korst
  • 150 ml. melk
  • 2 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 200 gram gemalen kokos
  • ½ theelepel suiker
  • 500 ml zonnebloemolie om in te frituren

Voor het suikerwater:

  • 75 gram suiker
  • 2 eetlepels water

Bereiden

Laat het brood 15 minuten weken in de melk. Doe de eieren erbij en kneed alles goed. Voeg de vanillesuiker en wat zout toe. Doe de kokos en suiker erbij en kneed alles nog eens goed door.

Maak van het deeg lange rollen van 1,5 cm dik. Snij die in stukken van 5 cm. Of rol het uit en steek er voorzichtig vormpjes uit. Frituur ze in de hete olie.

Klop voor het suikerwater de suiker met het water tot een schuimig geheel. Wentel de gefrituurde broodrolletjes door het suikerwater en laat afkoelen. Serveer eventueel met wat poedersuiker. Eet smakkie!

Geef je reactie