Gevulde perziken met amaretto

gevulde perziken met amaretto

Dit Italiaanse toetje is waarschijnlijk nog veel lekkerder met verse perziken, maar uit blik smaakt het ook al heerlijk. Ik maakte de vulling op mijn gevoel; een beetje van dit en een beetje van dat, dus de hoeveelheden in dit recept zijn richtlijnen. Je kunt het van tevoren klaarmaken en op het laatste moment in de oven schuiven. Dit recept is voor 4 personen (reken 2 halve perziken per persoon).

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Ingrediƫnten

  • 8 halve perziken, vers of uit blik
  • 50 gram amarettikoekjes
  • 25 gram zachte roomboter
  • 25 gram basterdsuiker
  • 1 eierdooier
  • 4 el amaretto (likeur)
  • Roomijs naar keuze

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de koekjes fijn. Hol de perziken iets verder uit en doe het vruchtvlees samen met de suiker, boter en eierdooier bij de koekjes. Voeg de helft van de amaretto toe en roer door elkaar. Zet de perziken in de ingevette ovenschaal en schep in elke perzik een beetje vulling. Sprenkel de rest van de amaretto er overheen. Bak de perziken ongeveer 10 minuten in de oven. Leg op elk bordje twee perziken met een bolletje ijs. Eet smakkie!4 personen (reken 2 halve perziken per persoon).

Geef je reactie