Goddelijke aardbeienmousse

Mariabeeldje met aardbeienmousse

Deze aardbeienmousse kon zelfs de goedkeuring van Maria wegdragen! Hij is dan ook heerlijk luchtig, met verse aardbeien uit de tuin die van zichzelf al lekker zoet zijn. Je kunt deze mousse in principe met elke soort rood fruit maken, maar persoonlijk vind ik aardbeien het allerlekkerst. Dit recept is genoeg voor vier personen.

Ingrediƫnten

  • 150 gram aardbeien
  • 150 gram Griekse Yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 eiwit
  • 3 eetlepels suiker

Bereiden

Week de gelatine in koud water. Verwarm ondertussen het citroensap in een klein pannetje met twee eetlepels water. Knijp de gelatine uit en laat die al roerend oplossen in het citroensap. Laat afkoelen.

Maak de aardbeien schoon en pureer 100 gram met een staafmixer. Roer de puree samen met het gelatinemengsel met een garde door de yoghurt. Klop het eiwit met een elektrische mixer terwijl je af en toe wat suiker toevoegt tot het glazend en stijf is. Spatel de eiwitten in delen door de yoghurt tot alles goed verdeeld en luchtig is.

Schenk de mousse in vier glaasjes of schaaltjes en laat ze afgedekt in de koelkast twee uur opstijven. Garneer ze voor het serveren met de achtergehouden aardbeien. Eet smakkie!

Geef je reactie