Kersencrumble met appel
Toetjes uit de oven zijn altijd goed! En iedereen houdt van crumble. Deze is extra lekker door de havermout (echt!) en supersimpel, er komt geen mixer aan te pas. Het recept is van Rutger, maar ik heb de hoeveelheden aangepast naar twee personen. Twee personen die erg van toetjes houden ;-). Ook lekker erbij: een bolletje (kaneel)ijs en slagroom.
Benodigdheden
- 2 eenpersoons ovenschaaltjes
- Mengkom
Ingrediƫnten
Voor de vulling
- 1 appel, geschild en in blokjes
- 150 gram diepvrieskersen
- 1 el suiker
- 1/4 tl kaneel
- 0,5 el custardpoeder
Voor de crumble
- 70 gram bruine suiker
- 50 gram bloem
- 25 gram havermout
- 1/4 tl kaneel
- Mespuntje zout
- 55 gram koude boter, in blokjes
- 10 gram amandelschaafsel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaaltjes in met boter. Meng de appelstukjes met de kersen, suiker, kaneel en custardpoeder en doe dit in de ovenschaal.
Doe voor de crumble alle ingredienten behalve het amandelschaafsel in een kom en meng dit met je vingers tot deegkruimels. Voeg het amandelschaafsel toe en verdeel het kruimelmengsel over de appel-kersenvulling. Bak de crumble in 35 tot 40 minuten gaar. Bestuif de crumble eventueel met poedersuiker of serveer de crumble warm met een bolletje ijs en slagroom. Eet smakkie!