Koffie-walnotentaart

Koffie-walnotentaart

Ik lust geen koffie, maar voor deze koffie-walnotentaart mag je me ’s nachts wakker maken! Door de palmsuiker is ie minder ongezond dan gewone taart. Gewoon lekker van genieten dus! Dit recept is voor ongeveer 8 personen.

Benodigdheden

  • Springvorm, 20 cm
  • Beslagkom
  • Mixer
  • Spatel
  • Hakmes
  • Pan
  • Hittebestendige schaal

Ingrediënten

Voor de taart

  • 175 gram roomboter
  • 175 gram palmsuiker
  • 3 eieren
  • 3 el sterke koffie
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 110 gram walnoten, grof gehakt
  • 8 hele walnoten
  • 25 gram pure chocolade

Voor de botercrème

  • 150 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gram poedersuiker, gezeefd
  • 1 el sterke koffie
  • ½ tl vanille-extract

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Klop de boter met de suiker luchtig. Doe één voor één de eieren erbij, mix steeds goed door. Roer de koffie erdoor. Zeef het bakmeel en bakpoeder boven het beslag en spatel er doorheen. Schep als laatste de stukjes walnoot erdoor. Schenk het beslag in twee delen in de springvorm (of gebruik twee springvormen als je die hebt) en bak de taarten in 25 tot 30 minuten gaar. Stort ze op een rooster en laat afkoelen.

Mix voor de botercrème de boter met de poedersuiker, koffie en vanille tot een gladde, romige massa. Smeer de helft van de crème op de onderste taart en leg de tweede er bovenop. Smeer de rest van de botercrème op de taart. Smelt de chocola au-bain Marie. Doop de onderkant van de hele walnoten in de gesmolten chocola en druk ze daarna in de botercrème op de taart. Eet smakkie!

Geef je reactie