Kokosmakronen

Als je eenmaal zelf deze kokosmakronen hebt gebakken, wil je nooit meer kokosmakronen uit de supermarkt. Het beslag alleen al: zo zacht en luchtig, heerlijk om met een spatel doorheen te roeren. Er gaat geen boter in, maar wel heel veel suiker. Hou de koekjes goed in de gaten als ze in de oven staan, want als ze te donker worden zijn ze minder lekker. En oja, er komt geen mixer aan te pas! Dit recept is voor ongeveer 30 koekjes.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten

  • 190 gram suiker
  • 190 gram geraspte kokos
  • 3 eieren
  • 1/4 tl zout
  • 1 el custardpoeder

Bereiden

Doe alle ingrediënten in een kom en meng ze door elkaar met een spatel. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schep het kokosmengsel in kleine bergjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kokosmakronen in 13 tot 16 minuten lichtbruin en gaar. Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel (als je er tenminste van af kunt blijven). Eet smakkie!

Geef je reactie