Meringues

Meringues op schaal

Meringues, schuimpjes dus, kun je op meerdere manieren maken. Op zijn Italiaans, met suikersiroop in plaats van suiker of met de ovendeur 2 uur lang op een kier. Omdat ik niet zo veel geduld heb, ben ik blij met het recept voor meringues uit ‘Het complete bakkookboek’.  In een half uur heb je een plaat vol knapperig moois.

Ik hou zelf het meest van neutraal schuim dat ik vervolgens versier met spikkels of bigarreaux. Maar je kunt ook smaakjes aan het schuim toevoegen zoals koffie, limonade of gehakte nootjes. Om de schuimpjes zo wit mogelijk te krijgen schuif je boven de meringues een rooster met aluminiumfolie eronder. Zo verkleuren ze niet!

Dit recept is voor 20 tot 30 stuks.

Benodigdheden

  • Vetvrije kom
  • Spuitzak
  • Bakplaat met bakpapier
  • Bakrooster met aluminiumfolie aan de onderkant

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 125 gram suiker
  • Enkele druppels citroensap

Bereiden

Verwarm de oven voor op 150/160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eiwitten in een kleine schone en droge kom met de mixer tot stijve pieken. Voeg lepel voor lepel 125 gram suiker toe en klop telkens goed door. Sprenkel er wat citroensap overheen. Blijf kloppen tot het eiwit dik en glanzend is en de suiker opgelost (ongeveer 10 minuten). Schep in een spuitzak en spuit toefjes of andere vormpjes op de plaat. Garneer eventueel met spikkels of andere versiering. Schuif het bakrooster met aluminiumfolie hoog in de oven. Bak de meringues in het midden van de oven in 20 tot 25 minuten wit en droog. Eet smakkie!

Geef je reactie