M&M-taart

M&M-taart met een heleboel M&M's en kitkats

Deze taart is de natte droom van elke chocoholic! Een luchtige chocoladecake, gevuld met chocoladeganache en bedekt met M&M’s en kitkatrepen. Het lintje eromheen bleek niet overbodig, want bij het aansnijden vielen de kitkats prompt van de zijkant af. Maar voor de collega’s voor wie deze taart een traktatie was maakte dat allemaal niet uit. Dit recept is voor ongeveer 10 tot 12 stukken.

Benodigdheden

  • Springvorm 20 cm.
  • Handmixer en beslagkom
  • Steelpan
  • Spatel

Ingrediënten

  • 400 gram chocoladebiscuitmix (bijvoorbeeld van Funcakes)
  • 5 eieren
  • 90 ml water
  • 250 gram pure chocolade
  • 250 ml. slagroom
  • 1 zak M&M’s
  • 10 kitkatrepen

Bereiden

Bereid het biscuitbeslag zoals aangegeven op de verpakking. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet hem in met boter of bakspray. Bak een hoge biscuit en een wat lagere. Laat ze afkoelen en snij dan de hoge biscuit horizontaal doormidden.

Hak de chocolade in stukjes en doe in een kom. Breng de slagroom aan de kook en giet die over de chocola. Roer tot de chocolade is opgelost in de room. Laat afkoelen tot het wat dikker wordt. Mix de ganache dan op met de handmixer.

Smeer de ganache met een spatel over de onderste taartbodem. Leg de tweede laag erop en besmeer ook die met de ganache. Leg de bovenste taartlaag erop en smeer de hele taart in met de rest van de ganache. Je kunt hier eventueel ook gesmolten chocolade of glazuur voor gebruiken.

Breek de kitkats in tweeën en druk ze tegen de zijkanten aan. Bind er een mooi lint omheen zodat ze goed blijven staan. Bedek de bovenkant met de M&M’s (en neem er zelf ook een paar). Druk ze een beetje aan. Eet smakkie!

Geef je reactie