Nectarinetaart zonder suiker

Als je een excuus zoekt om met taart te ontbijten is dit je antwoord. Deze taart bevat geen boter, suiker of witte bloem, maar volkoren speltmeel, kokosolie en ahornsiroop. Hij is lekker zoet en smeuïg door de nectarines en ziet er ook nog eens mooi zomers uit. Het recept komt uit Amber Albarda’s boek ‘Gezond bakken’, alleen heb ik er nog wat amandelschaafsel aan toegevoegd. Deze taart is voor 8 personen.

Benodigdheden

  • Springvorm van 20 of 22 cm, bekleed met bakpapier
  • Beslagkom en mixer
  • Steelpan
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 150 volkoren speltmeel
  • 65 gram amandelmeel
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 100 ml agavesiroop of ahornsiroop
  • 150 gram kokosolie, gesmolten
  • 1 tl vanille-extract
  • 4 rijpe nectarines
  • 25 gram amandelschaafsel
  • Eventueel: kokosmeel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de springvorm in. Klop de eieren los in een grote kom en voeg het speltmeel, amandelmeel en bakpoeder toe. Giet de agavesiroop, kokosolie en het vanille-extract erbij en roer stevig met een houten lepel tot het een mooi glad geheel is.

Schil twee nectarines en snijd ze in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Roer door het beslag. Schep het beslag in de springvorm. Snijd de andere twee nectarines in dunne partjes en leg ze in een cirkel op de taart. Bestrooi met amandelschaafsel en bak de taart in 45 tot 55 minuten goudbruin en gaar. Een in het midden gestoken satéprikker moet er droog uitkomen. Laat afkoelen voor je hem aansnijdt. Decoreer eventueel met kokosmeel.

Geef je reactie