Pruimengebak

Zoals dat vaak gaat als ik op zoek ben naar bakinspiratie, kwam ik op Pinterest een foto van een mooie taart tegen. Het bijbehorende recept was alleen in het Slowaaks ofzo, dus heeft Google het voor mij vertaald. Het resultaat was niet helemaal niet onaardig. Hier dus het recept, gewoon in het Nederlands, en met een eigen twist. Je haalt er 10 tot 12 punten uit.

Benodigdheden

  • Springvorm 24 cm, bekleed met bakpapier en ingevet
  • Mixer en beslagkom
  • Koekenpan

Ingrediƫnten

  • 500 gram opal-pruimen
  • 200 gram boter, op kamertemperatuur
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
  • Snufje zout
  • 150 gram bloem
  • 75 gram amandelmeel
  • 1 tl vanille-extract
  • Half zakje gist
  • 25 gram amandelschaafsel
  • Slagroom

Bereiden

Was de pruimen, ontpit ze en snijd in vieren. Klop de boter met de suiker zacht en luchtig. Mix een voor een de eieren erdoor. Voeg al mixend het zout en de vanille toe. Voeg de bloem, het amandelmeel en de gist toe. Mix tot een dik beslag.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Schep het beslag in de bakvorm en druk de pruimen er willekeurig in. Strooi de amandelen eroverheen en bak de taart in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar. Laat de taart afkoelen in de vorm. Bestrooi eventueel met poedersuiker en serveer met slagroom. Eet smakkie!

Geef je reactie