Red velvettaart met roomkaasglazuur

Red velvetcake

Een rode taart, weer eens wat anders! Ik wilde hem eigenlijk maken volgens het recept van Menno, maar dat mislukte omdat mijn oven ineens op de magnetronstand stond. Oeps! Toen nam ik maar het zekere voor het onzekere met een bakmix . Ook lekker! De taart is gevuld en afgesmeerd met roomkaasglazuur, my favourite! Verder is ie gedecoreerd met witte chocoladekrullen en frambozen. Mierzoet en delicaat tegelijk! Dit recept is voor 8 tot 10 personen.

Benodigdheden

  • Mixer en beslagkom of staande mixer
  • Springvorm 20 cm, bekleed met bakpapier
  • Taartzaag
  • Spatel
  • Zeef
  • Spuitzak met kartelmondje

Ingrediënten

Voor de taart

  • 330 gram red velvetcakemix (Funcakes)
  • 100 gram ei
  • 65 ml olie
  • 130 ml water

Voor de vulling en topping

  • 120 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 300 gram roomkaas
  • 600 gram poedersuiker
  • 100 gram witte chocoladekrullen
  • 8 - 10 frambozen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in en leg een bakpapiertje op de bodem. Bereid het beslag voor de taart zoals aangegeven op de verpakking. Giet het beslag in de springvorm en bak de taart in 30 tot 35 minuten gaar. Check met een satéprikker of ie gaar is en laat afkoelen.

Mix de boter zacht en luchtig. Zeef de poedersuiker. Voeg de roomkaas en de poedersuiker toe en mix tot een glad glazuur. Snijd de taart twee keer horizontaal doormidden. Bestrijk elke taartlaag met een laag glazuur. Bedek de zijkant en de bovenkant van de taart ook met het roomkaasglazuur. Bedek de zijkant met de witte chocoladekrullen. Schep het resterende glazuur in een spuitzak en spuit toefjes op de bovenkant van de taart. Garneer de toefjes met de frambozen. Eet smakkie!

Geef je reactie