Valentijnscupcakes met hartjes

Valentijnscupcakes met lichtroze topping

Een cupcake zegt meer dan 1000 rozen! Dus verras je lief op Valentijnsdag eens met deze lekkere Valentijnscupcakes, luchtig van binnen en romig bovenop. Zoek er een snoephartje met toepasselijke tekst bij om het helemaal af te maken. Dit recept is voor 12 romantische cupcakes. En mannen: het één sluit het ander niet uit, dus een bos rozen mag ook altijd!

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

  • 280 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram kristalsuiker
  • 120 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 4 grote eiwitten
  • 300 ml. melk
  • Half potje citroenrasp (Dr. Oetker)
  • 2 theelepels vanille-extract

Voor de topping:

  • 100 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 300 gram monchou roomkaas, op kamertemperatuur
  • 150 gram poedersuiker, gezeefd
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Enkele druppels kleurstof naar wens
  • Snoephartjes, parels en en glitters

Bereiden

De cupcakes:
Klop de eiwitten met de melk luchtig. Meng in een andere kom met je handen de suiker en citroensap door elkaar. Voeg de boter toe en mix met de mixer tot het mengsel licht en luchtig is. Voeg het vanille-extract toe en een derde van het bakmeel. Mix op middelhoge snelheid en voeg om en om meer van het melk-eimengsel en het bakmeel toe tot het beslag mooi glad is.

Schep het beslag met een ijsbolletjestang in 12 papieren muffinvormpjes in de muffinbakplaat. Bak de cupcakes in 20 tot 25 minuten gaar. De cakejes horen licht van kleur te blijven, maar controleer wel met een satéprikker of ze van binnen goed gaar zijn. Laat ze daarna afkoelen.

De topping:
Mix de boter met de poedersuiker luchtig. Doe de monchou erbij en mix door elkaar tot je een gladde crème hebt. Voeg het vanille-extract toe en enkele druppels levensmiddelenkleurstof. Meng dit nog even tot de roomkaastopping egaal gekleurd is. Spuit de vanillecrème in mooie toefjes op de cupcakes of gebruik een spatel. Garneer de cupcakes met de snoephartjes, parels en glitters. Fijne Valentijnsdag!

Geef je reactie