Verjaardagstaart met chocoladeganache en fondant

Verjaardagstaart met chocoladeganache en groene fondant

Voor mijn eigen verjaardag vond ik het leuk om eens uit te pakken met een versierde taart. En ik kan wel wat oefening gebruiken want ik moet binnenkort voor het eerst een bruidstaart gaan maken. Maar die wordt niet limegroen, zoals deze taart. Onder de fondant zit een lekker vanillebiscuit met een vulling van chocoladeganache, slagroom en frambozen. Deze taart is voor ongeveer 12 personen.

Benodigdheden

  • Springvorm, 24 cm
  • Mixer en beslagkom
  • Steelpan
  • Garde
  • Deegroller
  • Taartzaag
  • Uitstekers bloemetjes

Ingrediënten

Voor de taart

  • 6 eieren
  • 180 gram suiker
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 30 gram maïzena
  • Snufje zout

Voor de vulling

  • 500 gram pure chocolade, in blokjes
  • 500 gram slagroom
  • 200 gram frambozen
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix

Voor de decoratie

  • 500 gram groene fondant
  • 150 gram witte fondant
  • Eetbare parels
  • Eetbare lijm
  • 80 cm lint

Bereiden

Verwarm de eieren au bain-marie of in de magnetron tot 30 graden. Verwarm de oven voor tot 175 graden. Doe de verwarmde eieren met de suiker in de keukenmachine (spoel de kom eerst om met heet water) en klop 10 minuten tot de suiker is opgelost. Spatel voorzichtig het bakmeel, de maïzena en het zout erdoor. Schep het beslag in de bakvorm en bak de biscuittaart 35 tot 45 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is. Zet hem dan op een taartrooster om af te koelen en stort hem voorzichtig op je werkblad.

Snij de taart horizontaal twee keer door midden. Doe de chocola in een schaal en verwarme slagroom in een pannetje tot deze kookt. Giet de slagroom over de chocola en roer tot je een mooi egale chocoladesaus hebt. Verdeel de ganache over twee schalen. Laat de ene afkoelen in de koelkast en mix hem op tot je een stevige crème hebt. Besmeer de onderste taartlaag hiermee en leg de tweede taartlaag erop. Klop de slagroom stijf met de klopfix en eventueel wat suiker. Bestrijk de tweede taartlaag hiermee. Verdeel de frambozen erover en dek af met de derde taartlaag. Pak nu de tweede portie chocoladeganache erbij (roer even door) en giet deze over de taart. Zorg dat zowel de bovenkant als de zijkanten zijn bedekt met een gladde laag ganache.

Kneed de fondant door en rol hem op een met poedersuiker bestoven werkblad uit tot een ronde lap van 3 mm dik. Bekleed de taart ermee en snij het overtollige fondant weg. Steek nu vormpjes uit de witte fondant en plak die met wat eetbare lijm op de taart. Bevestig het lint met een klein beetje eetbare lijm op de taart. Eet smakkie!

Geef je reactie