Lily’s cupcakes: pure verwennerij van en voor cupcakelovers

Voorkant Lily's cupcakes van Cecile Wijdenes en Angelie Kaag

Aan alles kun je zien dat het boek ‘Lily’s cupcakes: pure verwennerij’ met liefde is gemaakt. De styling, fotografie en vormgeving zijn een lust voor het oog. Maar de recepten en baktips van Cécile Wijdenes Angelie Kaag maken het pas echt een kookboek om op te eten. Pure verwennerij van cupcakelovers, voor cupcakelovers!

De kans is groot dat je Lily’s cupcakes al eens hebt geproefd. Ze zijn bij broodwinkels en koffiezaakjes in het hele land te krijgen. Zelfs in Dubai worden ze verkocht! Maar wie is Lily eigenlijk? Een modieuze dame die de oprichters van Lily’s cupcakes hebben bedacht als uitgangspunt voor al hun cupcakes. Lily serveert cupcakes bij de koffie, bij de lunch en als toetje. Voor al deze gelegenheden en nog veel meer hebben Cécile en Angelie hun lekkerste recepten gebundeld. “Zodat ook jij kunt leven als Lily!”

De beste ingrediënten

Maar dat betekent niet automatisch dat het zelf maken van echte Lily’s cupcakes makkelijk is. Als je het echt goed wil doen, moet je op zoek naar de beste ingrediënten zoals lambada-aardbeien, Valrhona-chocola en earth-coffee. En als je toch bezig bent kun je ook zelf wel vanille-essence maken. Maar als dat net een stapje te ver voor je gaat, geef je gewoon je eigen twist aan de recepten, dat vindt Lily helemaal niet erg.

Tips en trucs

Voor het bereiden van de cupcakes worden in het begin van het boek handige tips gegeven. Bijvoorbeeld dat je in plaats van dure spuitzakken ook gewoon snoepzakken van de drogisterij kunt gebruiken. Ook staan er illustraties in het boek die duidelijk maken hoe je nou zelf die mooie swirls van botercrème kunt maken. Je wilt gelijk de keuken in om te oefenen!

Cupcakes voor elk moment van de dag

Na alle tips en trucs volgen de recepten. Ze zijn niet ingedeeld in standaard categorieën zoals seizoenen of feestdagen, maar volgen het dagritme van Lily: eerst krijg je 4 recepten voor een ‘office treat’ om 11 uur, daarna 4 recepten voor een ‘lazy Sunday lunch’ om 12.30 en zo gaat het door tot half 1 ’s nachts: party time!

Voor chocoholics en party-animals

De recepten zijn afwisselend en origineel: zowel chocoholics als fruitliefhebbers zullen vallen voor de recepten van Lily’s cupcakes. En voor de echte party-animals staan er 4 verrassende recepten met ondere andere Liquor 43 en champagne in het boek. De recepten zijn goed te volgen, alleen is het voor de gemiddelde thuisbakker met een muffinbakplaat van 12 holletjes een beetje onhandig dat de hoeveelheden meestal voor 20, 16 of 14 cupcakes zijn.

Tot in de puntjes verzorgd

Elk recept wordt vergezeld door een prachtige paginagrote foto waarop Lily’s cupcakes helemaal tot hun recht komen. Servies, tafelkleedjes en accessoires: alles klopt. Door de tot in de puntjes verzorgde styling valt het zelfs niet op dat alle cupcakes in dezelfde witte vormpjes met kraagje zitten en dat ze bijna allemaal op dezelfde manier versierd zijn met botercrème en gekleurde balletjes. Ze zien er allemaal even lekker uit.

Zoet = goed

Aan de samenstelling van die botercrème moet je misschien even wennen, waarschuwen de dames: op elke 250 gram roomboter gebruiken ze 2 bussen poedersuiker (500 gram). Alleen zo krijg je de echte Amerikaanse cupcake-smaak, vinden ze. Maar: ‘zoet=goed’, zeggen de dames. En daar kunnen we het natuurlijk alleen maar mee eens zijn.

Vormgeving: ♥♥♥♥♥
Duidelijkheid: ♥♥♥♥♥
Originaliteit: ♥♥♥♥♥
Variatie: ♥♥♥♥

Geef je reactie