Wat kun je allemaal doen met een muffinbakplaat?

Lekker muffins onee het is ijs

Lekker muffins onee het is ijsIn een muffinbakplaat kun je natuurlijk muffins en cupcakes bakken. Maar daar houdt het niet op! Een muffinbakplaat is een multifunctioneel stukje kookgerei, ontdekte ik op Pinterest. Aan deze toepassingen had je vast nog niet gedacht!

IJsblokjes met citroen in muffinbakplaatIJsblokjes met citroen

Dit is mijn favoriet: snij een paar citroenen en/of limoenen in plakjes. Leg ze in de holtes van de muffinbakplaat en vul ze met water. Een paar uur in de vriezer en je hebt heerlijk verfrissende ijsblokjes voor in een grote kan water op tafel. Het smaakt lekker en ziet er gezellig uit!

Taco’s en tortilla’s

TortillamuffinsWie houdt er niet van taco’s en tortilla’s? Vouw de tortilla’s in de holtes van de muffinbakvorm. Het is niet erg als je ze een beetje moet vouwen en de puntjes eruit steken. Vul ze en bak ze in ongeveer 10 minuten in de oven. Wat ook kan: keer je muffinbakplaat om en vouw je tortilla’s tussen de holtes door. Bak ze in de oven en vul ze daarna met de gewenste vulling.

IJs in muffinbakplaatIJs in een muffinvormpje

Een muffinvormpje is een leuke manier om een bolletje ijs te serveren. Schep een bolletje in elk met een vormpje gevulde holte en zet nog even in de vrieze voor je ze serveert. Keer je muffinbakplaat om bekleed ze met koekjesdeeg. Wel even een bakpapiertje ertussen doen. Zo heb je meteen eetbare bakjes om je ijs in te serveren!

Omeletjes in muffinbakplaatEitjes en omeletten

Alle pannen in de afwas? Dan bak je je eitje of omeletje toch gewoon in je muffinbakplaat? Even klutsen met wat melk en groente en in de oven maar!

Appeltaartjes in muffinbakplaatMini-appeltaartjes

Doodgewone appeltaart wordt in een muffinbakplaat ineens veel bijzonderder! Ik gebruikte een kookring om rondjes uit het deeg te snijden. Bekleed hier de holtes van de muffinbakplaat mee (wel even invetten) en doe de vulling erin. Maak rolletjes van de restjes deeg en vlecht die eroverheen.

Uitdelen met muffinbakplaatDe kring rond met een muffinbakplaat

Verjaardagen in Nederland betekenen vaak worstjes, kaasjes, uitjes en tomaatjes. Die kun je op een bord serveren, maar ook in een muffinbakplaat. Vul elke holte met een ander snackje en ga daar de kring mee rond.

Versiersels in muffinbakplaatVersieren met kinderen

Ga je cupcakes versieren met kinderen en heb je geen zin in geruzie om wie de discoglitters mag? Doe je decoratiematerialen in de holtes van de muffinbakplaat en zet die in het midden van de tafel. Zo kan iedereen erbij en wordt het geen rommeltje!

Geef je reactie