Zeven alternatieven voor beschuit met muisjes

Geboortecupcakes voor jongetje en meisje

Nu mijn zwangerschapsverlof is begonnen, heb ik eindelijk tijd om na te denken over echt belangrijke dingen. Zoals: wat schotel ik mijn kraamvisite voor? Er is natuurlijk niets mis met ouderwetse beschuit met muisjes, maar het is ook leuk om eens iets anders te bedenken! Daarom in dit artikel zeven ideeën voor leuke geboortetraktaties. Ze variëren van makkelijk tot iets moeilijker. Kies in elk geval iets wat de kersverse vader ook makkelijk kan maken als jij nog in het kraambed ligt!

1: Zoenen met muisjes

Negerzoenen met gekleurde muisjesVan mij mag je ze ook gewoon negerzoenen noemen hoor. Ze zijn in elk geval heel makkelijk om te maken: gewoon het bovenkantje eraf snijden en de gewenste kleur muisjes erover strooien. Dat kan elke papa!

2: Lange vingers met chocola en muisjesLange vingers met chocola en muisjes

Voor de gevorderde vader: even wat chocola laten smelten (puur of wit), muisjes erover strooien en laten hard worden in de koelkast. Als je geen zin hebt in gedoe met chocola kun je ook chocoladepasta of boter nemen, hoeven ze ook niet meer op te stijven!

3: Soesjes met slagroom en muisjes

Soesjes met muisjes

Easy peasy: soesjes uit de diepvries halen, wat slagroom erop spuiten en in de muisjes dopen. Kunnen natuurlijk ook verse soesjes zijn, maar in de kraamtijd heb je natuurlijk niet elke dag tijd om naar de bakker te gaan.

4: Marshmallows met spikkels

Marshmallows met roze spikkels

Superfeestelijk! Omdat muisjes hier iets te groot voor zijn heb ik ze met roze spikkels gemaakt, maar die zijn er vast ook wel in het blauw. Zo doe je het: witte chocola laten smelten, marsmallows erdoor halen en door de spikkels rollen. Extra leuk met een feestelijke prikker erin.

5: Voor meisjes: roze koeken met muisjes

roze koek met muisjes

Wat is er lekkerder dan een roze koek? Een roze koek met slagroom en muisjes natuurlijk. Men neme: een slagroomspuit en de gewenste kleur muisjes. Klaar is papa!

6: Chocoladeflikken met muisjes

Geboorteflikken

Iets meer voorbereidingstijd maar het resultaat is wel heel leuk. Pure chocola laten smelten, met een lepel rondjes maken op een vel bakpapier. Muisjes erover strooien en lollystokjes erin leggen. Laten opstijven en afmaken met een mooi lintje.

7: Cupcakes met muisjes

Geboortecupcakes met fondant en muisjes

Oke, de meeste papa’s hebben wel iets anders aan hun hoofd dan cupcakes bakken. Maar je kunt de cakejes natuurlijk ook van tevoren bakken en invriezen. Hoeft hij zich alleen nog uit te leven met botercrème, fondant en muisjes. Een beetje creativiteit is hiervoor wel vereist. Kijk hier voor het volledige recept.

Geef je reactie