5 manieren om te bakken met Cuki poedersuiker

Cuki poedersuiker

Cuki poedersuikerPoedersuiker is poedersuiker, dacht ik altijd. Lekker op pannenkoeken en onmisbaar voor een goede glazuur of botercrème. Maar sinds kort is er poedersuiker met smaakjes te koop. Dat schept mogelijkheden voor de creatieve thuisbakker! Daarom in deze blog 5 tips voor het gebruik van Cuki poedersuiker met smaakjes!

Cuki poedersuiker is er in 4 verschillende smaken: kaneel, chocola, aardbei en vanille. Het is te hopen dat de poedersuiker ook in grotere verpakkingen verkocht gaat worden dan de 100grams-busjes waar het nu in zit, want in mijn keuken gaan er per week wel een paar bussen poedersuiker doorheen.

1. Glazuur

Op sommige dingen hoort gewoon glazuur. Donuts, cinnamonrolls en soesjes bijvoorbeeld. Ik gebruik hiervoor altijd poedersuiker met eiwit, water en soms een druppeltje kleurstof. Maar het is natuurlijk veel lekkerder als de poedersuiker van zichzelf al een lekker smaakje heeft! Voor een mooi roze kleurtje moet je nog wel even wat kleurstof toevoegen, want de aardbeienpoedersuiker is gewoon wit!

2. Botercrème

Je kunt je taart natuurlijk vullen en afsmeren met een standaard botercrème. Of je voegt er in plaats van gewone poedersuiker chocolade- of aardbeipoedersuiker aan toe en je hebt een heel ander resultaat!

3. Meringue

Ik ben gek op meringues maar ik maak ze meestal naturel. Ik heb wel eens geprobeerd er koffie of limonade doorheen te doen voor een andere smaak, maar dat werd nooit een groot succes. Door in plaats van gewone suiker poedersuiker met een smaakje te gebruiken, krijgen de meringues van zichzelf een heerlijk subtiel smaakje!

4. Decoratie

Een mooie toef botercrème wordt nog mooier en lekkerder met een vleugje poedersuiker met een smaakje. Of knip uit een cirkel bakpapier ter grootte van je taart een mooie vorm (bijvoorbeeld een hart, een bloem of de naam van de jarige) en leg die op de taart. Strooi de poedersuiker eroverheen en haal het bakpapier weg. Tadaa!

5. Door je beslag

Bak eens een taart of cupcakes met vanille-, chocola- of kaneelpoedersuiker in plaats van gewone (poeder)suiker! De smaken vanille, kaneel en chocola zijn heel geschikt om mee te bakken. Ik weet niet of het resultaat erg verschilt van gewoon een zakje vanillesuiker of een eetlepel kaneel of cacao door je beslag, maar je kunt er in elk geval mee experimenteren.

Natuurlijk zijn er nog veel meer lekkere dingen met poedersuiker te bedenken. Wat dacht je van wentelteefjes met vanillepoedersuiker, een beetje kaneelpoedersuiker op je cappuccino of chocoladepoedersuiker op je pannenkoek? Cuki poedersuiker is te koop bij Spullen voor je taart. Binnenkort komt Hunedex, de producent van Cuki Poedersuiker, ook met taartdecoratie, dus hou ze in de gaten! Heb jij nog meer lekkere ideeën voor poedersuiker met smaakjes? Post ze hieronder!

Geef je reactie