Archief: Verjaardag

Nectarinetaart zonder suiker

12 juni 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Als je een excuus zoekt om met taart te ontbijten is dit je antwoord. Deze taart bevat geen boter, suiker of witte bloem, maar volkoren speltmeel, kokosolie en ahornsiroop. Hij is lekker zoet en smeuïg door de nectarines en ziet er ook nog eens mooi zomers uit. Het recept komt uit Amber Albarda’s boek ‘Gezond bakken’, alleen heb ik er nog wat amandelschaafsel aan toegevoegd. Deze taart is voor 8 personen.

Strandtaart en -cupcakes

3 mei 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Nooit geweten dat je met het thema strand zoveel kanten op kan! Ik was gevraagd om een taart te maken voor een beachparty, en dat leverde niet alleen taart maar ook 12 vrolijke cupcakes op. De taart is een chocoladebiscuit met een vulling van witte en pure chocola. De cupcakes zijn vanille, met een simpele vanille botercrème. Voor de ananasjes op de cupcakes gebruikte ik de ijsblokvormpjes van de Hema, creatief he? Genoeg voor 20 personen.

Banoffee cupcakes

27 maart 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Banoffee in de vorm van een cupcake, waarom ook niet? Natuurlijk ben ik niet de eerste met dit lumineuze idee, maar je kunt op het verschillende manieren uitvoeren. Ik koos voor smeuïge vanillecakejes, gevuld met een dot dulche de leche, een topping van bananenbotercrème, afgemaakt met gesmolten chocola en nootjes. Deze cupcakes vindt echt iedereen lekker! Dit recept is voor 12 stuks.

Verjaardagstaart meisje

8 maart 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Voor de eerste verjaardag van mijn nichtje Isabella mocht ik de taart maken, met het geboortekaartje als inspiratiebron. Dat werd dus deze mintgroene stapeltaart met roze accenten en pastelkleurige rompertjes, net als op het kaartje. De taart is gevuld met banketbakkersroom, chocola en aardbeienbavarois. Met dit recept maak je een taart van 24 en een van 18 cm, genoeg voor 20 tot 25 personen.

Tarte tatin

17 februari 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Karamelsoesjes

17 februari 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik voel me echt een banketbakker als ik soesjes sta te maken. Lekker in de weer met spuitzakken en soezendeeg, heerlijk. Deze soesjes hebben een bijzondere vulling: karamelroom, waar je wel even een dagje van tevoren mee moet beginnen. De karamel met praliné erbovenop maken deze soesjes helemaal af, maar als je daar geen tijd voor hebt kun je het ook weglaten. Dit recept van Rutger is voor ongeveer 30 soesjes.

Chocolade-pindakaastaart

17 februari 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Nou ben ik persoonlijk geen fan van pindakaas, maar man, wat is deze taart lekker. Drie lagen chocoladetaart met daartussen pindakaascrème, en eroverheen een royale laag chocoladeganache. Een overdaad aan chocola, suiker en pindakaas dus. Als je geen drie springvormen van 20 cm hebt, bak je de taartlagen gewoon na elkaar in de oven. Gebruik een keukenweegschaal om de drie porties af te wegen zodat je taartlagen allemaal even dik worden (echt doen hoor!). Dit recept is voor 10 tot 12 stukken.

Chocoladerol met frambozen

2 februari 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Een rolcake ziet er altijd feestelijk uit. Om te voorkomen dat er scheuren in de cake komen, rol je hem op in een theedoek zodra hij uit de oven komt. Daarna kun je hem vullen en weer oprollen zonder te scheuren. Deze rolcake is extra lekker door het laagje pure chocola aan de binnenkant. Ik zou zeggen dat je uit deze cake 8 tot 10 stukjes haalt.

Roze verjaardagstaart met strik

15 december 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze feestelijke taart was voor een jarige met een voorliefde voor roze, chocola en schoenen. Dat werd deze tweelaagse taart met strik en een heleboel roze kleurstof. De taarten hebben verschillende smaken en vullingen en ik vond het leuk om hem niet helemaal met fondant te decoreren dus voor de onderkant gebruikte ik botercrème. Deze taart is voor ongeveer 30 personen.