Aardbeienijs

Schaaltje met roze aardbeienijs

Een beetje keukenprinses kan niet zonder ijsmachine. Ook al gebruik ik hem maar een paar keer per jaar, als ik dan weer dat verse en nog een beetje zachte ijs proef weet ik weer waarom ik die machine destijds in huis heb gehaald. Er gaat niets boven zelfgemaakt aardbeienijs – met stukjes aardbei!

Benodigdheden

  • Staafmixer
  • IJsmachine

Ingrediënten

  • 250 gram aardbeien
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 ml. slagroom
  • 225 ml. volle melk
  • 1 eidooier

Bereiden

Zorg dat de bak van je ijsmachine minstens een dag in de vriezer heeft gestaan en dus goed koud is. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd er een paar in kleine stukjes. Pureer de rest van de aardbeien samen met de suiker, citroensap en eidooier met de staafmixer. Meng dit met de slagroom en de melk en giet het mengsel in de draaiende ijsmachine. Voeg als laatste de stukjes aardbei toe. Laat ongeveer 30 minuten draaien tot het ijs de gewenste dikte heeft. Lekker op een hoorntje of met slagroom en een koekje in een coupe. Meteen opeten is het lekkerst, maar bewaren kan natuurlijk ook. Eet smakkie!

Geef je reactie