Aardbeienrol met anijsroom

aardbeienrol met slagroom en pijnboompitten

Ik ben fan van rolkoeken. Ze zien er feestelijk uit en als je eenmaal weet hoe je ze zonder scheuren of breken moet oprollen zijn ze een eitje om te maken.  Deze rolkoek met aardbeien en anijsroom komt uit het Delicious. bakboek, maar ik heb het recept iets aangepast. Je haalt er ongeveer 10 stukken uit.

Benodigdheden

  • Bakplaat (35 x 40 cm) met bakpapier
  • Beslagkom en mixer
  • Theedoek
  • Staafmixer
  • Zeef
  • Spatel
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 120 gram suiker
  • 50 gram bloem, gezeefd
  • 50 gram amandelmeel
  • 400 gram aardbeien
  • 500 ml slagroom
  • Poedersuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 3 eetlepels gestampte muisjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Bereiden

Klop de eieren met 200 gram van de suiker licht en luchtig. Verwarm de oven voor op 175 graden. Spatel de bloem en het amandelmeel door het beslag. Strijk het beslag uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koek in 15 tot 20 minuten goudbruin. Leg een schone theedoek op het aanrecht en strooi de rest van de suiker eroverheen. Keer de cakeplak boven de theedoek en trek het bakpapier eraf. Rol de koek voorzichtig op, met theedoek en al. Laat afkoelen.

Was 200 gram aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer ze met de staafmixer en druk de puree door een zeef. Doe er een beetje poedersuiker door naar smaak.  Rol de afgekoelde cakeplak uit. Smeer de aardbeienpuree over de cakeplak. Snij de rest van de aardbeien in plakjes en verdeel die over de cakeplak.

Klop de slagroom stijf met de klopfix en de gestampte muisjes. Besmeer de cakeplak met de helft van de slagroom. Rol de cakeplak op en leg hem met de naad naar beneden op een mooie schaal of plank. Smeer de rest van de slagroom op de buitenkant van de rolkoek. Snij eventueel de zijkantjes van de rolkoek bij (dat oogt wat strakker). Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Laat afkoelen en strooi over de slagroom. Eet smakkie!

Geef je reactie