Appel-notentaartjes met chocola

Appel-notentaartje met chocola op een mooie glazen taartschaal

Als je van noten, appel en chocola houdt, zijn deze taartjes echt de ultieme eenpersoons verwennerij! De geroosterde hazelnoten zorgen voor een heerlijk geurig deeg en in de vulling kun je alles kwijt wat je lekker vindt. Dit recept is gebaseerd op de appel-notentaartjes uit Karin Luiten’s Handboek Oven. Afhankelijk van de grootte van je bakvormpjes kun je hier 4 tot 6 taartjes van maken. Het kruimeldeeg kun je ook weglaten, maar ik hou ervan.

Benodigdheden

  • 4 tot 6 kleine quichevormpjes
  • Keukenmachine

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 125 gram bloem
  • 75 gram boter
  • 75 basterdsuiker
  • 50 gram blanke hazelnoten
  • 1 el vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 1 tl kaneel

Voor de vulling

  • 2 appels
  • 50 gram pecannoten
  • 25 gram blanke rozijnen
  • 25 gram pure chocolade
  • 4 el honing
  • 2 el basterdsuiker
  • 1 el citroensap

Voor het kruimeldeeg

  • 25 gram boter, in blokjes
  • 25 bloem
  • 25 gram suiker
  • Snufje zout

Bereiden

De taartjes:

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strooi de hazelnoten erop en laat ze in de opwarmende oven (180 graden) in ongeveer 10 minuten goudbruin roosteren. Eventueel tussendoor een keertje schudden zodat ze gelijkmatig kleuren. Laat iets afkoelen en hou de helft apart voor de vulling.

Maal de andere helft van de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Doe alle andere ingrediënten voor het deeg erbij en mix snel door elkaar. Kneed het deeg nog even kort met de hand. Maak er een bal van en laat die ingepakt in plasticfolie een halfuur in de koelkast rusten.

Vet de taartvormpjes in met een beetje boter en bestuif met wat bloem. Verdeel het deeg in stukken en druk het uit in de vormpjes tot een dunne laag.

De vulling:

Schil de appels en snij ze in kleine blokjes. Hak de hazelnoten en de pecannoten grof. De chocolade hak je in kleine stukjes. Doe alles in een kom en voeg dan ook de honing, suiker en citroensap toe. Hussel alles door elkaar. Verdeel de vulling over de taartvormpjes.

Het kruimeldeeg:

Zeef de bloem boven een kom en voeg de boter, suiker en zout toe. Mix kort met een mixer door elkaar of gebruik je vingers. Voeg wat meer bloem toe als het te veel gaat plakken. Is het nog te poederig? Mix dan nog wat langer. Strooi de kruimels over de taartjes. Bak de taartjes in 30 tot 35 minuten in de oven bruin en gaar. Eet smakkie!

Geef je reactie