Bananen-dadelcake met walnoten

Cake met banaan, dadel en walnoten bovenop in een cakeblik

Door de banaan en dadel is deze cake van zichzelf al lekker zoet, dus je kunt er ook minder suiker in doen als je dat liever hebt. De walnoten er bovenop geven het geheel een sjieke uitstraling. Perfect voor een koude zondagmiddag. Uit deze cake haal je ongeveer 10 plakken.

Benodigdheden

  • Cakevorm van 24 cm.

Ingrediƫnten

  • 250 gram zachte boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram rietsuiker (of bruine basterdsuiker)
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 geprakte rijpe banaan
  • 100 gram dadels, in kleine stukjes gesneden
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 100 ml. melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 7/8 hele walnoten

Bereiden

Klop de boter in ongeveer 10 minuten romig en luchtig met de suiker. Voeg geleidelijk de eieren toe en mix het geheel glad. Roer de geprakte banaan door. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Spatel het bakmeel, de melk, de vanillesuiker en de kaneel door het beslag tot een egaal mengsel. Schep de dadels om met wat bakmeel en roer die er als laatste door. Doe het beslag in een ingevette cakevorm en strijk glad. Leg de walnoten er in de lengte bovenop.

Bak de cake in een uur gaar. Laat hem 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem uit de vorm neemt om helemaal koud te worden. Eet smakkie!

Geef je reactie