Bessentorentje

Toetje met meringue, bessen en slagroom

Als ik weer eens met een emmer vol aalbessen uit onze moestuin wegfiets, ben ik er in gedachten al allerlei lekkere toetjes mee aan het maken. In combinatie met een paar platte meringues en lobbig geklopte slagroom maakte ik van deze lading een grappig bessentorentje. Als je nog aardbeien of bramen hebt liggen, kun je die er ook prima voor gebruiken. Dit recept is voor 2 bessentorentjes.

Ingrediƫnten

  • 1 eiwit
  • 65 gram suiker
  • Enkele druppels citroensap
  • 200 gram rode bessen
  • 150 ml. slagroom
  • Enkele eetlepels suiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 150/160 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop het eiwit in een kleine schone en droge kom met de mixer tot stijve pieken. Voeg lepel voor lepel de suiker toe en klop telkens goed door. Sprenkel er wat citroensap overheen. Blijf kloppen tot het eiwit dik en glanzend is en de suiker opgelost. Schep het met een lepel op de bakplaat en maak er 6 platte rondjes van (ong. 6 cm. doorsnee). Bak in 20 tot 25 minuten droog in de oven en laat afkoelen.

Ris de bessen van de takjes en spoel ze af onder de kraan. Klop de slagroom lobbig met de suiker. Roer er een kwart van de bessen door. Leg een meringue op een schotel en schep daarop een lepel bessenroom. Bedek met wat losse bessen. Ga zo door tot het torentje 3 verdiepingen hoog is en eindig met een schep room. Garneer het bessentorentje eventueel met een aardbei of wat blaadjes munt. Eet smakkie!

Geef je reactie