Bramenmuffins met appel

Bramen plukken vind ik na picknicken en op het strand liggen het leukste om te doen in de zomer. En aan het eind met paarse vingers en brandnetelbulten op je enkels naar huis met een bak vol paarse zomerpracht: heerlijk. Van de eerste lading bramen maakte ik deze muffins. Lekker in combinatie met de stukjes appel, die het zurige van de bramen een beetje wegnemen. Dit recept is voor 18 muffins.

Benodigdheden

  • Muffinbakplaat
  • Papieren muffinvormpjes
  • Mixer en beslagkom
  • IJslepel

Ingrediƫnten

  • 280 gram bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 appel
  • 2 eieren
  • 250 ml volle melk
  • 6 el zonnebloemolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 125 gram bramen
  • 40 gram rietsuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de papieren muffinvormpjes klaar in de bakplaat. Je kunt ze ook zonder papiertjes bakken, vet dan de bakplaat in met olie of bakspray. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een kom. Meng de basterdsuiker erdoor. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine stukjes. Roer door het bloemmengsel.

Klop de eieren licht los in een kom. Klop de melk, zonnebloemolie en het vanille-extract erdoor. Mak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten en schenk het eimengsel erin. Meng het door elkaar en voeg als laatste de bramen toe. Roer niet te lang.

Schep het beslag in de muffinvormpjes. Strooi over elke muffin een theelepel rietsuiker. Bak de muffins in 20 tot 25 minuten goudbruin. Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm voor je ze uit de vorm neemt om helemaal af te koelen. Eet smakkie!

Geef je reactie