Caramelfudgecupcakes
Om het kookboek van Rudolph van Veen te testen maakte ik deze caramelfudgecupcakes, die in zijn boek ‘Aloha caramel’ heten. Ik heb de romige caramel die hij als topping gebruikt weggelaten en in plaats daarvan een stuk caramelfudge met de cupcake meegebakken. Het resultaat zijn 12 romige cupcakes met heerlijke stukjes caramelfudge.
Ingrediënten
Voor de cupcakes:
- 200 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 220 gram suiker
- Mespunt zout
- 1 ei
- 180 ml. melk
- 60 ml. zonnebloemolie
- 1 eetlepel vanille-extract
- 12 stuks caramelfudge
Voor de topping:
- 250 gram boter, op kamertemperatuur
- 60 gram poedersuiker
- 250 gram banketbakkersroom (Dr. Oetker)
- Mini caramelfudge
Bereiden
De cupcakes:
Zeef de bloem en de bakpoeder en meng de suiker en zout erdoor. Mix in een andere kom het ei met de melk, zonnebloemolie en de vanille. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg de mengsels bij elkaar en mix ze op lage stand tot een glad beslag. Klop daarna nog 10 seconden op de hoogste stand.
Schep het beslag met een ijsbolletjestang in 12 papieren muffinvormpjes in de muffinbakplaat. Druk in elke cupcake een blokje caramelfudge. Bak de cupcakes in ongeveer 25 minuten gaar en laat ze afkoelen.
De topping:
Bereid de banketbakkersroom zoals op de verpakking staat aangegeven. Mix de boter zacht met de poedersuiker en voeg daar geleidelijk de banketbakkersroom aan toe totdat alles goed vermengd is.
Spuit de vanillecrème in mooie toefjes op de cupcakes. Garneer ze met de mini caramelfudge. Eet smakkie!