Feestelijke cupcakes met ananas en kokos

Cupcakes met ananas en kokos

De geboorte van Toetjes & taarten vraagt natuurlijk om feestelijk gebak. Dus bij deze een recept voor de mooiste cupcakes van de wereld, op basis van een recept van Petra Achtien. Om mooie hoge cupcakes te krijgen heb ik het beslag verdeeld over 8 muffinvormpjes in plaats van 12. Voor een eigen twist voegde ik er stukjes ananas en gemalen kokos aan toe.

Benodigdheden

  • Muffinbakvorm
  • Papieren muffinvormpjes

Ingrediƫnten

Voor de cupcakes:

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 2 grote eieren
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • 2 tot 3 eetlepels melk
  • 4 schijven ananas, uitgelekt en in stukjes gehakt

Voor de decoratie:

  • 250 gram poedersuiker, gezeefd
  • 5 gram eitwitpoeder
  • 20 ml. water
  • Enkele druppels voedingskleurstof naar keuze
  • 6 eetlepels gemalen kokos
  • Gekleurd marsepein of fondant

Bereiden

Laat de boter zacht (niet vloeibaar) worden in de magnetron. Meng de zachte boter en de suiker met een mixer tot een luchtig geheel en klop er het vanille-extract door. Voeg op lage snelheid 1 voor 1 de eieren toe en daarna heel geleidelijk het bakmeel. Als het mengsel mooi glad is, schep je de melk er door.

Vul de muffincupjes met wat stukjes ananas. Vul ze daarna bijna tot de rand met het beslag. Bak ze in 20 minuten goudbruin. Laat ze in de papieren vormpjes afkoelen op een taartrooster.

Doe alle ingrediƫnten voor het eitwitglazuur bij elkaar in een kom en mix het door elkaar tot een gladde massa. Het moet de dikte hebben van tandpasta. Is het te dik, voeg dan wat water toe. Is het te dun, voeg dan wat extra poedersuiker toe. Voeg vervolgens enkele druppels voedingskleurstof naar keuze tot en roer dit er goed doorheen.

Breng het eiwitglazuur op de cupcakes aan met een spatel. Breng op de rand een laagje kokos aan door de cupcake voorzichtig door een eetlepel gemalen kokos heen te draaien. Maak van de marsepein of fondant naar keuze nog wat vormpjes (roosjes, rondjes, hartjes of bloemetjes) en plak deze met een beetje water op de cupcake. Eet smakkie!

Geef je reactie