Gevulde biscuittaart

Gevulde biscuittaart

Deze taart is een aanrader voor iedereen die van custard en noten houdt. Hij is zoet en smeuïg, maar luchtig genoeg om nog een tweede stuk te willen. Je kunt hem bekleden met fondant of marsepein, wat je zelf het lekkerst vindt. De taart is gebaseerd op een recept van deleukstetaarten.nl en genoeg voor 8 tot 10 punten.

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 5 eieren
  • 120 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 120 gram bloem
  • 20 gram maïzena
  • snufje zout

Voor de notenvulling:

  • 120 gram gemengde noten, grof gehakt
  • 250 ml. slagroom
  • 1 zakje klopfix (dokter Oetker)
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels gemalen koffie

Voor de custardvulling:

  • 200 ml. melk
  • 2 à 3 eetlepels custardpoeder
  • 2  eetlepels suiker

Voor de botercrème:

  • 150 gram zachte boter
  • 150 gram poedersuiker
  • Paar druppels citroensap

Voor de decoratie:

  • 500 gram fondant of marsepein

Bereiden

De taart:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een springvorm van 20 centimeter in. Zet een beslagkom op een pan met heet water en zorg dat de kom het hete water niet raakt. Doe de eieren in de kom en begin met mixen. Doe beetje bij beetje de suiker en vanille suiker erdoorheen. Mix tot het helemaal stijf is, dat duurt minstens 10 minuten.

Haal de beslagkom van het hete water en spatel voorzichtig alle bloem, maïzena en zout door de eieren met suiker heen. Zorg dat je niks meer van de bloem ziet, maar spatel zo dat de lucht in het beslag blijft. Doe het beslag in de springvorm en bak het geheel tot het mooi bruin en stevig is, ongeveer 60 minuten in de oven.

De notenvulling:
Ondertussen kun je de noten roosteren in een pan. Klop de slagroom op met de suiker, koffie en de klopfix. Eenmaal opgeklopt kan je de noten er doorheen roeren.

De custardvulling:
Doe de custardpoeder in een kommetje met de suiker en 2 à 3 eetlepels melk. Roer het door elkaar. Zet de overige melk in een pannetje op het vuur en verwarm het tot het net niet kookt. Roer het custardmengsel er doorheen (goed roeren) en laat geheel even doorkoken tot je ziet dat het dik wordt (dikker dan vla). Laat het afkoelen in de koelkast.

De botercrème:
Mix de boter met de suiker en citroensap door elkaar tot er een smeuïg mengel ontstaat. Dat is bedoeld om de taart mee in de smeren. Haal de taart uit de oven en laat hem geheel afkoelen. Snij hem in 3 lagen en doe de slagroom met noten op de onderste laag. Leg daarop een taartlaag en daarop de custardvulling. De de bovenkant er bovenop en klaar is de basis. Smeer de gehele taart voorzichtig in met botercrème.

De bekleding:
Rol de fondant/marsepein en bekleed de taart ermee. Je kan de fondant/marsepein kleuren met kleurstoffen en leuk versieren met verschillende vormpjes. Zet het geheel in de koelkast tot je de taart aansnijdt. Eet smakkie!

Geef je reactie