Gezonde chocolate chip cookies

Soms heb je gewoon zin in een chocoladekoekje. Of twee, of drie. Maarja, dat schuldgevoel daarna hè. Herkenbaar? Maak dan eens deze gezonde chocolate chip cookies: zonder suiker en boter, en toch (bijna) net zo lekker als gewone koekjes. Dit recept is voor 9 koekjes.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier
  • Steelpan
  • Mixer en beslagkom of staande mixer
  • IJslepel

Ingrediënten

  • 160 gram bloem
  • 120 gram kokosolie, gesmolten
  • 1 ei
  • Mespunt zout
  • 180 gram kokosbloesemsuiker
  • 160 gram pure chocolade (suikervrij, van het merk Vivani bijvoorbeeld)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de helft van de bloem met de gesmolten kokosolie, het ei, het zout en de kokosbloesemsuiker. Als dit mooi gemengd is, doe je de andere helft van de bloem erbij. Mix goed. Hak de chocolade fijn en voeg toe aan het deeg. Zorg dat de chocoladestukjes goed verdeeld zijn door het deeg. Schep met een ijslepel bolletjes van het deeg en leg ze met genoeg tussenruimte op de bakplaat. Druk de bolletjes een beetje plat en bak ze in ongeveer 12 minuten gaar. Laat ze nog even afkoelen op de bakplaat voor je je tanden erin zet. Eet smakkie!

Geef je reactie