IJstaart met bramen en slagroom

Deze ijstaart is snel te maken en lekker luchtig door de eiwitten. Je kunt in plaats van bramen ook frambozen of aardbeien gebruiken. Maak de bodem niet te dik, want dan kom je er niet doorheen met je gebaksvorkje. Uit deze taart haal je ongeveer 8 stukken. Je kunt hem maken in een kleine of grote springvorm, afhankelijk van hoe hoog je hem wilt hebben.

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Steelpan
  • Springvorm (18 cm of 24 cm), bekleed met bakpapier
  • Beslagkom en mixer

Ingrediƫnten

  • 150 gram koekjes (bijvoorbeeld Time-out hazelnoot of bastogne)
  • 50 gram geraspte kokos
  • 100 gram boter, gesmolten
  • 2 eiwitten
  • 250 gram bramen
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 3 el honing
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiden

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Doe de kokos erbij en voeg de gesmolten boter toe. Meng goed door elkaar en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan en zet de bodem in de koelkast.

Doe de eiwitten samen met de suiker en bramen in een kom. Hou een paar bramen achter voor de garnering. Mix 6 tot 8 minuten tot het mengsel dik en luchtig is. Voeg de vanille toe en naar smaak honing. Blijf mixen tot je geen suikerkorrels meer voelt als je een beetje van het beslag tussen je vingers wrijft. Giet het bramenmengsel op de taartbodem en dek af met een bakpapiertje. Zet de taart vier uur in de diepvries.

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Verwijder de springvorm van de taart. Verdeel de slagroom met een spatel over de taart en leg de bramen erop. Serveer meteen. Eet smakkie!

Geef je reactie