Pistachetopping

Cupcake met groene pistachetopping

Deze topping bestaat uit een romige botercrème waaraan pistache-essence is toegevoegd voor de smaak en kleurstof voor het mooie groene kleurtje. Heerlijk bij deze chocoladepistachecupcakes of als vulling voor een taart. Dit recept is genoeg voor het decoreren van 12 cupcakes.

Ingrediënten

  • 100 gram botercrèmemix van Funcakes
  • 100 gram poedersuiker, gezeefd
  • 200 ml water
  • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel pistache-essence
  • Enkele druppels groene levensmiddelenkleurstof
  • Gehakte pistachenootjes

Bereiden

Meng met een garde de botercrèmemix, poedersuiker en water tot een glad mengsel. Laat dit minstens een uur staan. Het wordt vanzelf een dikke massa. Klop de boter in een kom tot het romig is. Voeg hier lepel voor lepel de botercrèmemix aan toe. Als de botercrème glad en luchtig is, kun je de smaakessence eraan toevoegen. Proef tussendoor of de smaak goed is maar voeg niet te veel smaakessence toe, dan wordt de botercrème te dun. Voeg voor een diepere kleur groen een paar druppels groene levensmiddelenkleurstof toe. Spuit de botercrème in toefjes op de cupcakes en garneer met de gehakte pistachenootjes. Eet smakkie!

Geef je reactie