Roomkaastopping

valentijnscupcake met lichtroze roomkaastopping en hartje

Deze topping op basis van roomkaas is minder machtig dan de gemiddelde botercrème en daardoor zeer geschikt voor het vullen, afsmeren of decoreren van taarten en cupcakes. Ik koos voor een mooie pasteltint, maar je kunt deze topping natuurlijke elke gewenste kleur geven. Dit recept is genoeg voor het decoreren van 12 cupcakes.

Ingediënten

  • 100 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 300 gram monchou roomkaas, op kamertemperatuur
  • 150 gram poedersuiker, gezeefd
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Enkele druppels kleurstof naar wens

Mix de boter met de poedersuiker luchtig. Doe de monchou erbij en mix door elkaar tot je een gladde crème hebt. Voeg het vanille-extract toe en enkele druppels levensmiddelenkleurstof. Meng dit nog even tot de roomkaastopping egaal gekleurd is. Spuit de vanillecrème in mooie toefjes op de cupcakes of gebruik een spatel.

Geef je reactie