Sinaasappelcantuccini

Taartrooster met kop thee en sinaasappelcantuccuni

Vergeet de roze koek, de stroopwafel en kokosmakroon: de Italiaanse cantuccini is het lekkerste koekje voor bij de thee. Laat je niet misleiden door zijn harde buitenkant: even in je thee dopen en het grote genieten kan beginnen. Dit recept uit ‘Taart, cake & koekjes’ (Xenos) is genoeg voor 25 tot 30 koekjes. En er zit geen boter in, dus neem er gerust 2.

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 280 gram bloem, gezeefd
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • Snuf zout
  • 100 gram gepelde amandelen

Bereiden

Boen de sinaasappelschoon onder stromend water en rasp de oranje schil. Klop met een mixer met deeghaken of in een keukenmachine een samenhangend deeg van de bloem, het bakpoeder, de suiker, de eieren, de sinaasappelrasp en het zout.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem het deeg uit de kom en kneed er met bebloemde handen de amandelen door.Vorm van het deeg 1 of 2 lange, platte strengen van 3 tot 4 centimeter breed. Leg de deegstrengen op de bakplaat en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Snij de koek in plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Leg de cantuccini op de bakplaat terug met het snijvlak naar boven. Bak ze in nog 10 minuten lichtgekleurd en gaar. Laat de cantuccini op een rooster afkoelen. In een gesloten trommel kun je ze ongeveer 3 tot 4 weken bewaren. Eet smakkie!

Geef je reactie