Snelle aardbeientaart

Een taart met aardbeien

Het was Hemelvaartsdag en ik had geen boodschappen gedaan omdat ik vergeten was dat het Hemelvaartsdag was. En er kwam visite. Maar gelukkig had ik een emmertje verse aardbeien uit eigen tuin. En een bakje mascarpone. En kijk nou, ook nog een zakje kruimelbodemmix. Dat werd dus een snelle maar lekkere aardbeientaart, genoeg voor 6 personen.

Benodigdheden:

  • Springvorm van 20 cm.

Ingrediƫnten

  • Zakje kruimelbodemmix (dr. Oetker)
  • 50 gram boter
  • 250 gram mascarpone
  • 1,5 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 gram aardbeien
  • 200 ml. sap/water
  • 1 zakje taartina
  • Evt. slagroom

Bereiden

Laat 50 gram boter smelten in een steelpannetje. Zet het vuur uit en doe de kruimelbodemmix erbij. Meng tot de bodem en de mix goed zijn vermengd. Bekleed een springv orm van 20 cm met een stuk bakpapier. Verdeel de kruimelmix erover en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. In plaats van kruimelbodemmix kun je natuurlijk ook bastognekoeken, chocolate chip cookies of andere koekjes gebruiken die je eerst fijnmaalt in de keukenmachine.

Roer de mascarpone los met de suiker en citroensap. Schep dit bovenop de koekbodem (voorzichtig dat de bodem niet loslaat) en zet dit zo lang in de koelkast.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij ze doormidden. Bedek de taart met de aardbeien, de snijkant naar beneden. Bereid de taartgelei zoals aangegeven op de verpakking. Gebruik naar keuze vruchtensap of water. Schenk de taartgelei (zoveel als je lekker vindt) over de taart en laat een paar uur opstijven in de koelkast. Lekker met een toef verse slagroom. Eet smakkie!

Geef je reactie