Stapeltaart met citroen, pistachenoten en frambozen

Pistachetaart met citroencreme en frambozen

Deze taart uit het Delicious. bakboek is echt een droom. Een luchtig biscuit met de heerlijke smaak van pistache, gevuld met een luchtige citroencrème. De frambozen er bovenop vond ik er zelf wel goed bij passen. Die kun je ook in de vulling verwerken. Met de hoeveelheden uit dit recept kun je een taart van 18 en een van 12 cm bakken. Als je de hoeveelheden verdubbelt kun je er drie taarten van 16 cm van bakken en die op elkaar stapelen.

Benodigdheden

  • Springvorm van 18 cm
  • Springvorm van 12 cm
  • Mixer
  • Keukenmachine
  • Steelpan
  • Beslagkom
  • Kookthermometer

Ingrediënten

Voor de taart

  • 200 gram eieren (4-5 eieren)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram bloem, gezeefd
  • 25 gram olijfolie
  • 40 gram ongezouten pistachenoten

Voor de citroencrème

  • 500 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 400 gram roomkaas
  • Rasp van twee citroenen
  • 300 gram poedersuiker

Voor de decoratie

  • 100 gram verse frambozen

Bereiden

De taart:

Klop de eieren met de suiker in een hoge kom tot het als een breed dik lint van de gardes loopt. Zet een pan water op het vuur en zet de kom daarin. Blijf kloppen tot het beslag een temperatuur van 60 graden heeft.

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de springvormen met bakpapier en vet ze in. Spatel de bloem luchtig in delen door het beslag. Voeg in een dun straaltje de olie toe en spatel erdoor. Voeg als laatste de gemalen pistachenoten door het beslag. Verdeel het beslag over de springvormen en strijk glad. Bak de taarten in 20 tot 25 minuten gaar. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm voor je ze uit de springvormen haalt.

De citroencrème:

Klop de boter luchtig. Voeg de roomkaas en het citroenrasp toe en mix goed door elkaar. Voeg in delen de poedersuiker toe en mix tot er een egaal, romig en mooi blank mengsel is ontstaan. Snij de taarten 1 of 2 keer horizontaal door en bestrijk ze met een royale laag (ongeveer 1 cm dik) met citroencrème. Leg de lagen erop en druk zachtjes aan. Bestrijk vervolgens de zijkant en de bovenkant met de crème. Leg de kleine taart bovenop de grote. Garneer met de frambozen en bestrooi eventueel met wat poedersuiker. Eet smakkie!

Geef je reactie