Stapeltoetje met frambozen en roomkaas

Met dit frisse stapeltoetje kun je eindeloos variƫren. Kies bijvoorbeeld een ander koekje voor de bodem, mascarpone in plaats van roomkaas en maak hem af met bessen, aardbeien of ander fruit in het seizoen. Als je geen kookringen hebt kun je ook lege potjes of glaasjes gebruiken. Dit recept is voor 2 personen.

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Kookringen (7 cm) of kleine glaasjes
  • Steelpannetje
  • Mixer en beslagkom

Ingrediƫnten

Voor de bodem

  • 75 gram chocolate chip cookies
  • 2 el gesmolten boter

Voor de roomkaaslaag

  • 100 gram monchou roomkaas
  • 50 ml slagroom
  • 3 el poedersuiker
  • 1 el citroenrasp

Voor de topping

  • 125 gram frambozen
  • 1 el ongezouten pistachenootjes, gehakt

Bereiden

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter en roer door die door de koekkruimels. Zet de kookringen op mooie schoteltjes en verdeel de natte koekkruimels over de vormpjes. Druk stevig aan. Was en rasp de citroen. Klop de roomkaas los. Mix in een andere kom de slagroom met de poedersuiker stijf. Schep de slagroom en roomkaas door elkaar en voeg de citroenrasp toe. Schep dit op de koeklaag en strijk glad. Druk de frambozen er zachtjes in. Zet de toetjes een uur in de koelkast om op te stijven. Dan kun je de kookringen weghalen zonder dat ze instorten. Strooi de gehakte pistachenootjes eroverheen. Eet smakkie!

Geef je reactie