Wittechocoladecupcakes met aardbeientopping

test

Witte chocolade is heerlijk in combinatie met aardbeien, maar kan nogal machtig en overheersend zijn. Door het in druppelvorm door het beslag te verdelen, krijg je wel de subtiele smaak van witte chocolade, maar geen misselijk gevoel als je de cupcake op hebt! Dit recept is voor 12 cupcakes.

Ingrediënten

Voor de cupcakes:

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 suiker
  • 2 eieren
  • 2 – 3 eetlepels melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 75 gram witte chocoladedruppels

Voor de topping:

  • 100 gram botercrèmemix van Funcakes
  • 100 gram poedersuiker, gezeefd
  • 200 ml water
  • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel aardbei-essence
  • Enkele druppels roze levensmiddelenkleurstof
  • Eetbare glitters of andere suikerdecoratie

Bereiden

De cupcakes:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de boter met de suiker luchtig en klop het vanille-extract erdoor. Voeg op lage snelheid de eieren toe en geleidelijk het bakmeel. Roer er vervolgens de melk en de chocoladedruppels door. Schep het beslag met een ijslepel in de muffinvormpjes. Bak de cupcakes in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen.

De topping:

Meng met een garde de botercrèmemix, poedersuiker en water tot een glad mengsel. Laat dit minstens een uur staan. Het wordt vanzelf een dikke massa. Klop de boter in een kom tot het romig is. Voeg hier lepel voor lepel de botercrèmemix aan toe. Als de botercrème glad en luchtig is, kun je de smaakessence eraan toevoegen. Proef tussendoor of de smaak goed is maar voeg niet te veel smaakessence toe, dan wordt de botercrème te dun. Voeg voor een diepere kleur roze een paar druppels roze levensmiddelenkleurstof toe. Spuit de botercrème in toefjes op de cupcakes en garneer met de glitters. Eet smakkie!

Geef je reactie