Worteltaart met sinaasappel en pecannoten

Drie punten worteltaart met noten en roomkaas

Op de halve finale van de HEMA taartbakwedstrijd in november vorig jaar struikelde je zo’n beetje over de worteltaarten. Hun populariteit is niet verwonderlijk: worteltaarten zijn fris, vullend en net even anders. Wat dit recept zo lekker maakt is de toevoeging van sinaasappelschil en de heerlijke topping met zachte roomkaas. Dit recept is voor ongeveer 8 taartpunten.

Benodigdheden

  • Springvorm 20 cm.

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram pecannoten
  • 125 gram roomboter
  • 200 gram donkere basterdsuiker
  • 2 grote eieren
  • 150 gram geraspte wortel
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • ½ theelepel zout
  • 200 gram roomkaas
  • 125 gram poedersuiker

Bereiden

Boen de sinaasappel en rasp de schil. Pers de vrucht uit en zet dit even apart. Hak de noten grof. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop de roomboter met de suiker glad. Klop de eieren er één voor één door. Schep met een houten lepel de wortelrasp met de noten, sinaasappelsap en –rasp door de botercrème. Zeef het bakmeel met de kaneel en zout erboven en spatel dit luchtig door het beslag.

Schep het beslag in de ingevette springvorm en bak de taart in ongeveer 75 minuten bruin. Controleer de gaarheid met een satéprikker en zet de taart nog even terug in de oven als hij er niet droog uitkomt. Laat de taart als hij gaar is in de vorm afkoelen.

Klop voor de topping de roomkaas glad met de poedersuiker. Strijk dit met een paletmes over de taart. Versier de taart eventueel met marspeinen worteltjes of noten. Eet smakkie!

Geef je reactie