Yoghurtschijven

Yoghurtschijven met vers fruit van dichtbij

Voor keukenprinsessen als ik zijn high tea’s de hemel op aarde. Maar behalve de verplichte scones, brownies en muffins is er genoeg ander lekkers te verzinnen. Daarom maakte ik deze yoghurtschijven met fruit voor een high tea op mijn werk. Ook mijn vriend heeft op zijn werk getrakteerd op dit gebak. Dit recept is voor ongeveer 20 normale stukken of 30 petit-fours.

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Voor het biscuitdeeg:

  • 6 middelgrote eieren
  • 200 gram gezeefde poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

Voor de vulling:

  • 12 blaadjes gelatine
  • ong. 500 gram fruit (vers of een combinatie van vers en blikfruit)
  • 500 gram yoghurt
  • 150-200 gram gezeefde poedersuiker (afhankelijk van de zoetheid van de vruchten)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • sap van 1 citroen
  • 500 ml. slagroom
  • 2 pakjes slagroomversteviger
  • 4 eetlepels abrikozenjam of lemon curd

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Klop de eieren in de hoogste stand tot ze schuimig zijn. Meng de poedersuiker en de vanillesuiker, strooi het ongeveer in een minuut bij de eieren en klop nog ongeveer 2 minuten door.

Meng de bloem met de bakpoeder, zeef de helft ervan boven de eiercrème en roer alles er even door, met de mixer in de laagste stand. Doe hetzelfde met de andere helft. Smeer het deeg op een bakplaat (30 x 40 centimeter, ingevet en met bakpapier bedekt). Doe de bakplaat 15 minuten in de oven.

Laat het gebak afkoelen. Maak ondertussen de vulling. Laat de gelatine volgens de aanwijzingen op de verpakking weken. Was de vruchten, laat ze uitlekken, verwijder steeltjes en pitten en snij ze klein. Breng het citroensap kort aan de kook en los de uitgeknepen gelatineblaadjes daarin op.

Meng de yoghurt met de poedersuiker, vanillesuiker en het citroensap.  Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf en meng dat samen met de vruchten door de yoghurt.

Bestrijk de afgekoelde biscuit met jam. Verdeel het yoghurt-vruchtenmengsel erover, strijk het glad en laat in 2 uur opstijven voor je het in stukken snijdt. Eet smakkie!

Geef je reactie