Delicious. Hét bakboek voor de thuiskok die van uitpakken houdt

Het Delicious bakboek

Het mooiste eettijdschrift van Nederland heeft een kookboek uitgebracht waar zoetekauwen als ik van gaan watertanden. 132 recepten voor appelgebakjes, chocoladetaarten en cheesecakes zoals je die alleen bij Delicious. ziet: smaakvol, origineel en goed uitgelegd.

Zowel het tijdschrift als dit bakboek geven eten de glamour van een topmodel. Ik kende Delicious. ook vooral van de prachtige foto’s, de arty-farty vormgeving en de soms wat elitaire recepten. In dit bakboek zijn de lekkerste zoete recepten uit 6 jaar Delicious. gebundeld in 6 overzichtelijke hoofdstukken: cake & plaatgebak, koekjes & snoep, taart & gebak, zoete broodjes & brood, toetjes en basisrecepten.

Alleen maar lekkere dingen

Wat, geen cupcakes? Zeker wel, net als macarons trouwens. Maar er zijn zoveel meer lekkere dingen te bakken! Een kleine greep van dingen die ik gelijk wil maken: amarettotaart, rabarber-hazelnotenkruimelcake, stol met gember en chocola, mango-citroengrastaart met kokos en een hele mooie laagjestaart met citroen en pistachenootjes.

Verleidelijke foto’s

De foto’s zijn in het Delicious. bakboek de grootste verleiders. Soms paginagroot, soms klein, maar altijd prachtig gestyled en belicht, alsof het gebak net uit de oven komt. Maar ook weer niet te moeilijk waardoor je denkt ‘dit lukt me nooit!’. De recepten zijn steeds afgedrukt in drie kolommen op de linkerpagina. Lekker compact, wel soms even zoeken naar het bijbehorende recept als je een mooie foto hebt gespot, dat staat er namelijk niet altijd naast.

Anders dan anders

De recepten zijn niet allemaal even makkelijk, maar Delicious. is dan ook geen Allerhande: sommige recepten vragen net even wat meer skills of andere ingrediënten dan het gemiddelde huis-, tuin- en keukenrecept.  De recepten zijn nooit voor de hand liggend, en dat maakt koken uit het Delicious. bakboek zo verrassend en leuk.

Voor de beginnende en gevorderde bakker

De tips & tricks aan het begin en basisrecepten op het eind van het boek bevatten handige aanwijzingen voor de beginnende en gevorderde bakker: altijd eiwitten opkloppen in een vetvrije kom en bloem twee keer zeven voor een luchtig resultaat!

Sloof je uit!

Hét bakboek van Delicious. is een handzaam boek voor de thuiskok die zin heeft om zich een beetje uit te sloven. Tenzij je elke avond een meringuetaart van drie lagen uit je mouw schudt natuurlijk. Of je nu houdt van chocola, noten, fruit of roomkaas:  dit boek is zeker weten een blijvertje om je vingers bij af te likken.

Vormgeving: ♥♥♥♥
Duidelijkheid: ♥♥♥♥♥
Originaliteit: ♥♥♥♥♥
Variatie: ♥♥♥♥♥

Geef je reactie