Review: Laura’s bakery basisbakboek – bakken zonder gedoe

laurasbakerybakboek

Iedereen die wel eens iets bakt, kent het foodblog van Laura Kieft: Laura’s bakery. Een frisse site, met zowel zoete als hartige recepten die makkelijk te maken zijn. Superfijn dus dat er nu ook een boek is: het basisbakboek van Laura’s bakery. A word of warning: alleen voor zoetekauwen!

Het eerste dat opvalt is de vrolijke uitstraling van het boek. Je krijgt gelijk zin om erdoorheen te bladeren. En alles ziet er even lekker uit! Laura begint met een introductie van zichzelf (inclusief schattige kinderfoto) en een heleboel baktips en basisrecepten, voor bijvoorbeeld botercrème en ganache. Altijd handig.

Van cake en brownies tot taarten en schuimpjes

De recepten dan! Een heleboel cakes, that’s for sure. Laura laat zien hoe je een ouderwetse cake spannend en verrassend kunt maken met lekkere vullingen en toppings. Dan volgt mijn favoriete hoofdstuk: brownies! met salted caramel, cookie dough en pindakaas: ik wil ze allemaal proberen! Met de hoofdstukken over taart en biscuit kun je je helemaal uitleven in de keuken. Laura’s recept voor lemon meringue pie is hier in huis al jaren favoriet. Als laatste zijn schuimpjes aan de beurt. Nooit geweten dat je daar ook gewoon chocolate chips of aardbeienjam door kunt gooien. Supersimpel eigenlijk, en zo lekker!

Recepten, tips en trucs

De recepten zijn duidelijk, overzichtelijk en nooit langer dan een pagina. Ook goed te volgen voor beginnende bakkers dus! Elk hoofdstuk begint met een pagina tips en trucs, bijvoorbeeld hoe je deeg het beste kunt bewaren of wat je er nog meer mee kunt. Duidelijk en niet te ingewikkeld, daar hou ik van.

Lust voor het oog

Een bakboek moet er natuurlijk mooi uitzien, en dat is Laura goed gelukt! De handige indeling, mooie lettertypes en frisse kleurtjes passen helemaal bij het blog van Laura. En ook de foto’s passen daarbij: eenvoudig gepresenteerd zonder al te veel gedoe zodat je denkt: dat moet mij ook wel lukken! En het leuke is: dat lukt je natuurlijk ook!

Laura’s bakery basisbakboek, Forte Uitgevers, € 24,95 ISBN 978 94 6250 148 5

Vormgeving: ♥♥♥♥♥
Duidelijkheid: ♥♥♥♥♥
Originaliteit: ♥♥♥
Variatie: ♥♥♥♥

Geef je reactie