Archief: Bij de koffie

Rocky roads

3 mei 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Als je regelmatig zelfgebakken taartjes en koekjes meeneemt naar je werk, komt er een moment dat collega’s met verzoekjes gaan komen. Helemaal niet erg hoor! Dit is het resultaat van zo’n verzoekje. Het leuke aan rocky roads is dat je er van alles in kwijt kunt, als de hoofdingrediënten maar chocola en marshmallows zijn. De volgende keer doe ik denk ik meer marshmallows en rozijnen in plaats van koekjes.

Custardtaartjes met abrikozen

7 april 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze taartjes zijn het lekkerst als ze net uit de oven komen, dan is de custard nog zacht en warm. Ik heb een beetje vals gespeeld want ik had geen tijd (lees: zin) om het bladerdeeg zelf te maken. En eigenlijk hoort er kaneel in het recept maar dat had ik niet in huis. Dit recept wijkt dus iets af van het origineel van Rutger

Lemonbars met ook een beetje sinaasappel

31 maart 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Soms kom je op Pinterest plaatjes tegen van taarten en gebakjes die er zo lekker uitzien dat je ze wel moet maken. Bij de foto van deze lemonbars stond gelukkig wel een link naar het recept, maar met Amerikaanse maateenheden, oftewel cups. Met behulp van internet de boel even omgerekend en het resultaat klopt volgens mij aardig. En ze zijn bijna net zo mooi geworden als op het plaatje.

Kokosrepen met sinaasappel

16 maart 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Op papier klinkt dit recept niet echt sexy, maar de smaken passen zo goed bij elkaar! Echt een feestje voor je mond. De kokosrepen zijn smeuïg, luchtig en lekker fris door de sinaasappelschil. Als je ze serveert aan zwangere dames kun je het eiwitglazuur vervangen door bijvoorbeeld roomkaas.

Brownies met walnoten

12 maart 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Iedereen houdt van brownies. Ik vind ze het lekkerste als ze van binnen nog een beetje vochtig zijn. Je kunt er elke soort noten doorheen doen, ik had toevallig walnoten in huis. En wat helemaal makkelijk is: er komt geen mixer aan te pas. Dit recept komt uit Sweet chocolate Sins van Nanette Booij en is voor 12 tot 16 stukken.

Blondies met amandelen

9 maart 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Blondies zijn het minder bekende zusje van brownies. Omdat je ze met witte chocola maakt zijn ze wat zachter dan brownies, maar net zo machtig en verslavend. Dit recept is van Nanette Booij, maar om wat tegenwicht te geven aan de witte chocola heb ik er wat citroenrasp doorheen gedaan. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 12 tot 16 stukken.

wolkencake van Dr. Oetker met bosbessen

Wolkencake met bosbessen

2 maart 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Ik koop eigenlijk nooit kant-en-klare bakmixen, maar met een beetje creativiteit kun je er best iets lekkers van maken. Deze wolkencake van Dr. Oetker maak je klaar met slagroom en eieren. Voor een frisse twist voegde ik een handje bosbessen toe aan het beslag. En bovenop een lekkere laag zoete roomkaas, afgemaakt met wat bessen. Dit recept is voor 10 tot 12 personen.

Drie citroencupcakes met gele citroentopping

Citroentopping

20 september 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze topping bestaat uit een romige botercrème waaraan citroensuiker is toegevoegd voor de smaak en kleurstof voor het mooie gele kleurtje. Heerlijk bij deze citroencupcakes of als vulling voor een taart. Dit recept is genoeg voor het decoreren van 12 cupcakes.

Pistachecupcake met groene topping en stukjes noot

Pistachecupcakes

18 september 2011 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Chocolade en pistache vormen een onweerstaanbare combinatie. En het kleurt ook zo mooi bij elkaar. De essence voor de topping koop je bij de toko en is van zichzelf al aardig groen, maar je kunt meer kleurstof toevoegen voor een mooi effect. Dit recept is voor 12 fantastische cupcakes.