Archief: Bij de koffie

Chocoladekoekjes met meringue

13 januari 2015 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Hou je van chocola? Hou je van koekjes? En hou je van meringue? Dan is dit recept echt wat voor jou. De onderkant is lekker chewy en de meringue luchtig en verrassend van smaak door de lichtbruine basterdsuiker. Volgens de Meringue girls heb je een bakvorm van A4-formaat nodig, maar ik zou een iets grotere nemen, anders worden de stukken erg dik. En, hoe moeilijk het ook is, laat de koek eerst helemaal afkoelen voor je een stukje neemt, dan is ie het lekkerst. Trust me! Dit recept is voor 12 stuks.

Spekkoek

10 augustus 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Schandalig eigenlijk: ik ben al 14 jaar samen met een Indo maar heb nog nooit spekkoek gemaakt. En in plaats van het authentieke familierecept heb ik nu gewoon een recept van 24Kitchen gebruikt.

Bramenmuffins met appel

9 augustus 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Bramen plukken vind ik na picknicken en op het strand liggen het leukste om te doen in de zomer. En aan het eind met paarse vingers en brandnetelbulten op je enkels naar huis met een bak vol paarse zomerpracht: heerlijk. Van de eerste lading bramen maakte ik deze muffins. Lekker in combinatie met de stukjes appel, die het zurige van de bramen een beetje wegnemen. Dit recept is voor 18 muffins.

Pruimengebak

20 juli 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Zoals dat vaak gaat als ik op zoek ben naar bakinspiratie, kwam ik op Pinterest een foto van een mooie taart tegen. Het bijbehorende recept was alleen in het Slowaaks ofzo, dus heeft Google het voor mij vertaald. Het resultaat was niet helemaal niet onaardig. Hier dus het recept, gewoon in het Nederlands, en met een eigen twist.

Chocoladecupcakes met kersen

7 juli 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Chocola en kersen, altijd een goede combi. In deze smeuïge cupcakes zitten stukjes kers en om het af te maken ook nog een lekkere dikke kers bovenop. Eigenlijk moet je er ook nog wat geschaafde chocolade over strooien maar dat was ik vergeten. Met dit recept maak je ongeveer 18 cupcakes.

Kersencheesecake

30 juni 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

De foto van een kersencheesecake in het Delicious bakboek keek me al maanden verleidelijk aan. Omdat mijn moeder jarig was en het ook nog eens kersentijd was, heb ik hem dan eindelijk gebakken. Ik hou alleen niet zo van harde, kruimelige koekbodems dus die heb ik vervangen door een zoet taartdeeg. Het gelatinelaagje over de kersen kun je eventueel ook weglaten. Je kunt ook een gewone springvorm gebruiken maar ik vind deze rechthoekige vorm altijd wel mooi. Dit recept is voor ongeveer 15 stukken.

Chocolate chip cookies met macadamia

22 juni 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Koekjes bakken is een van mijn favoriete bezigheden in de keuken. Je mag het deeg lekker met je handen kneden, er een enigszins onsmakelijk ogende worst van maken en daar plakjes van snijden. Et voilà, chocolate chip cookies met macadamia! Nouja, dat is de korte versie. Met dit recept van Rutger kun je ook nog eens goed variëren: een andere soort noot, chocola of suiker bijvoorbeeld. Dit recept is voor ongeveer 20 koekjes (in mijn geval twee bakplaten).

Paleisbanket van Rutger

30 mei 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Mijn vriend is niet zo’n zoetekauw, maar de zachte koekjes met roze laagje van de markt vindt ie onweerstaanbaar. Paleisbanket heet dat, volgens het bakboek van Rutger. Die moest ik dus bakken van vriendlief. Het is een secuur werkje en je hebt er wat geduld voor nodig, maar het resultaat is dan ook niet your average koekje bij de koffie. Dit recept is voor 25 tot 30 koekjes.

Moederdagcupcakes met citroen en jam

7 mei 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

Deze cupcakes zijn natuurlijk niet alleen voor moeders! Zelf kon ik er tijdens het bakken ook nauwelijks van afblijven. Je kunt natuurlijk ook verse citroenrasp gebruiken maar ik had nog zo’n potje staan, lekker makkelijk. Ik heb de cupcakes gevuld met kersenjam, maar ik denk dat frambozenjam ook erg lekker is

Rabarberkruimeltaart

5 mei 2014 | Toegevoegd door Marjolein Knuit

De rabarber groeit als kool in de moestuin van schoonmoeder. Lekker om moes van te maken, maar ook om in een taart te verwerken. Omdat de rabarber van zichzelf nogal zuur is, werken de dadels heel goed als zoetmaker. Maar je kunt er zelf altijd nog wat extra suiker aan toevoegen.