Brownies, cookies en bounty’s in a jar
Ik kwam dit leuke idee voor weckpotten met ingrediënten voor koekjes en brownies tegen op internet en ik ging het gelijk proberen! Ook bedacht ik nog twee recepten die je prima in een potje kunt stoppen. De ontvanger hoeft er alleen nog eieren, vanille, boter of mascarpone aan toe te voegen. Een leuk cadeautje om te geven en te krijgen, persoonlijk en creatief!
Pot met brownies (650 ml)
Ingrediënten:
- 2/3 theelepel zout
- 150 gram bloem
- 40 gram cacaopoeder
- 135 gram bruine basterdsuiker
- 135 gram witte basterdsuiker
- 60 gram pure chocoladestukjes
- 60 gram witte chocoladestukjes
Zo vul je de pot:
- Zout
- 75 gram bloem
- Cacaopoeder
- 75 gram bloem
- Bruine basterdsuiker
- Witte basterdsuiker
- Pure chocoladestukjes
- Witte chocoladestukjes
Nog toevoegen:
- 1 theelepel vanille-extract
- 150 ml zonnebloemolie
- 3 eieren
Zo maak je het:
Leeg de pot in een kom voeg bovenstaande ingrediënten toe. Mix het goed door elkaar tot een smeuïg beslag. Pak een bakblik en vet deze in met boter en bestuif het met bloem. Vul het bakblik met het browniebeslag en bak de brownies in een voorverwarmde oven van 175 graden in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar.
Pot met koekjes (500 ml)
Ingrediënten:
- 50 gram lichtbruine basterdsuiker
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram pure chocolade, grof gehakt
- 20 hele pecannoten (bakje 75 gram)
Zo vul je de pot:
- Gemberpoeder
- Cacaopoeder
- Zelfrijzend bakmeel
- Lichtbruine basterdsuiker
- Kristalsuiker
- Chocola
- Pecannoten
Nog toevoegen:
- 50 gram zachte boter
- 1 ei, losgeklopt
- Zo maak je het:
Zo maak je het:
Haal de chocola en noten uit de pot en houd apart. Schep of schud de suiker eruit en mix met de boter en het ei. Voeg de rest van de inhoud van de pot toe en mix tot een soepel beslag. Spatel de chocolade door het beslag. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak van het beslag hoopjes van 2 cm doorsnee op de bakplaat. Druk op elk bergje een pecannoot. Bak de koekjes in 20 minuten gaar.
Pot met bounty’s (350 ml)
Ingrediënten
- 100 gram geraspte kokos
- 40 gram poedersuiker
- 200 gram pure of melkchocola
Nog toevoegen:
- 3 el mascarpone
Zo maak je het:
Meng de kokos en de poedersuiker met de mascarpone tot alles goed vermengd is. Maak er kleine reepjes van en laat die opstijven in de koelkast of vriezer. Smelt de chocola au bain-marie of in de magnetron. Wentel de bounty’s door de chocola en laat hard worden op bakpapier.