Crumble met appel, bessen en muesli

Appelcrumble in ovenschaal

Crumble is het warm het allerlekkerst: als de vulling nog een beetje borrelt en de geur van versgebakken kruimeldeeg nog in de keuken hangt. En het leuke is dat je er van alles in kwijt kunt. Deze crumble heeft een echt winters karakter door de noten en de muesli. Door de bosbessen krijgen de appels een mooie rode kleur. Serveer de crumble als nagerecht met een bolletje ijs of vanilleroom. Dit recept is voor 8 tot 10 personen.

Benodigdheden

  • Ovenschaal 20 bij 35 cm
  • Steelpan
  • Beslagkom

Ingrediƫnten

  • 200 gram roomboter
  • 6 appels
  • 75 gram pecannoten
  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje kaneel
  • 100 gram notenmuesli
  • 250 gram bosbessen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels, snij ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snij de stuken in partjes. Doe ze in een ingevette ovenschaal en strooi er wat kaneel over. Bak de appels 10 minuten. Laat de oven aanstaan.

Smelt de boter in een steelpan. Hak ondertussen de noten grof. Meng in een kom de bloem met de suiker, vanillesuiker, muesli en pecannoten. Voeg de gesmolten boter toe en meng het (eerst met een pollepel, daarna met je handen) tot grove kruimels.

Voeg de bosbessen toe aan de appels en verdeel de deegkruimels erover. Bak de crumble in 25 tot 30 minuten gaar. Serveer warm met ijs, custard of vanilleroom. Eet smakkie!

Geef je reactie