Hazelnotentaart

Hazelnotentaart in vorm bij de kerstboom

Ondanks de noten is deze hazelnotentaart uit Delicious heerlijk luchtig. Je zou hem nog lekkerder kunnen maken door hem te vullen of te besmeren met een lekkere roomkaasglazuur. Dit recept is genoeg voor 8 punten.

Benodigdheden

  • Springvorm 20 cm. (ingevet)
  • Bakplaat, bekleed met bakpapier
  • Deegroller/keukenmachine

Ingrediënten

  • 250 gram blanke hazelnoten, zonder vlies
  • 4 eieren, gesplitst
  • 200 gram suiker
  • 125 gram boter, op kamertemperatuur
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 1 tl bakpoeder, gezeefd
  • Rasp van 1 citroen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de hazelnoten over de bakplaat en rooster ze in 7 tot 9 minuten goudgeel. Laat kort afkoelen en leg ze op een schone theedoek. Vouw dubbel en sla de hazelnoten met een deegroller fijn of maal kort in de keukenmachine.

Klop drie eierdooiers samen met de suiker in 8 tot 19 minuten tot een romige crème. Voeg de boter, 200 gram van de hazelnoten, het bakmeel, bakpoeder en citroenrasp toe en mix op middelhoge stand. Je hebt nu een vrij dik beslag.

Klop in een vetvrije kom de eiwitten tot slappe pieken. Spatel die door het beslag tot alles goed is opgenomen. Schenk het beslag in de bakvorm en bak de taart in 30 tot 35 minuten gaar. Bestrijk de taart met de laatste eierdooier en strooi er de resterende hazelnoten overheen. Bak de taart nog 10 minuten in de oven. Eet smakkie!

Geef je reactie