Petit-fours met citroen

Citroenpetitfours

Deze petit-fours zien er sjieker uit dan ze zijn: voor de ultieme simpele versie gebruik je gewoon een pak citroenkwarktaart van Dr. Oetker. Omdat ik niet zo van kwark hou heb ik Griekse yoghurt gebruikt. Even mixen, laten opstijven, rondjes uitsteken, versieren en voila: 15 superstrakke minigebakjes voor elke gelegenheid. Je kunt natuurlijk ook dit recept gebruiken voor een kwarktaart met een authentiekere smaak.

Benodigdheden

  • Springvorm 24 cm. doorsnee
  • Ronde uitsteker, 5 cm.

Ingrediënten

  • 1 pak citroenkwarktaart (Dr. Oetker)
  • 500 gram Griekse Yoghurt
  • 250 ml. slagroom
  • 60 gram boter
  • 50 gram witte fondant
  • Suikerfiguurtjes
  • Zilveren en gouden parels
  • Monchou zacht en luchtig

Bereiden

Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bodemmix toe en roer tot alles goed is vermengd. Bedek de bodem van een met bakpapier beklede springvorm met de koekkruimels. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de vorm 10 minuten in de koelkast.

Doe de taartmix samen met 400 ml. water in een kom en mix tot een glad geheel. Voeg de yoghurt en slagroom toe en mix een paar minuten op de middelste stand tot een gladde massa. Schenk de kwark op de koekbodem en laat de taart minstens 2,5 uur opstijven.

Verwijder de springvorm en gebruik een ronde uitsteker (5 cm.) om rondjes uit de taart te steken. Ga steeds met een mesje rondom om de petit-fours los te maken uit de vorm en vang ze op met je hand. Rol de fondant uit tot een dunne lap en steek er bloemetjes uit in verschillende maten. Bevestig de bloemetjes met een likje roomkaas op de petit-fours. Eet smakkie!

Geef je reactie