Valentijnstaart met hartjes

Valentijnstaart met rode fondant en witte hartjes

Valentijnsdag is altijd een goed excuus voor het maken van iets lekkers. Dit taartje is te groot om met zijn tweeën op te eten maar voor een beetje gelukkig stel is het elke dag Valentijnsdag dus dat is helemaal niet erg. Deze taart is gebaseerd op de biscuittaart van Petra Achtien maar heeft een extra verrassing van binnen: een dun en knapperig laagje chocola!

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 3 eieren
  • 90 gram suiker
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 15 gram maïzena
  • Snufje zout
  • Geraspte citroenschil
  • Boter om in te vetten
  • Bloem om te bestuiven

Voor de vulling:

  • 500 milliliter slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 4-6 chocoladeplakken puur of melk (van plaquette)
  • 200 gram aardbeien/frambozen

Voor de botercrème:

  • 250 gram zachte roomboter
  • 250 gram poedersuiker
  • Evt. beetje vanille-essence
  • 2 theelepels kokend water

Voor de decoratie:

  • 400 gram fondant in verschillende kleuren
  • eventueel suikerdecoratie

Bereiden

De taart:
Bekleed de bodem van een taartvorm van 18 centimeter met bakpapier, beboter de rand en bestuif met een beetje bloem. Verwarm de eieren au bain-marie of in de magnetron tot 30 graden. Verwarm de oven voor tot 175 graden.
Doe de verwarmde eieren met de suiker in de keukenmachine (spoel de kom eerst om met heet water) en klop 10 minuten tot de suiker is opgelost. Spatel voorzichtig het bakmeel, de maizena, het zout en de citroenschil door.
Schep het beslag in de bakvorm en bak de biscuittaart 35 tot 45 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is. Zet hem dan op een taartrooster om af te koelen.

De vulling:
Klop de slagroom met de klopfix en vanillesuiker stijf. Snijd de taart horizontaal 1 of 2 keer door, afhankelijk van de dikte. Beleg de cake met plakken chocolade en verdeel er vervolgens een laag slagroom over. Druk wat aardbeien of frambozen in de room, met een tussenruimte van ongeveer 2 centimeter. Leg de volgende laag cake erop en herhaal de vorige stappen.

De botercrème
Verwarm de boter even in de magnetron zodat hij zacht wordt (niet vloeibaar) en mix hem in de keukenmachine tot hij zacht en luchtig wordt. Voeg langzaam de poedersuiker toe en eventueel een paar druppels vanille-essence. Doe er tot slot het kokende water bij en mix tot een licht en luchtig mengsel. Bedek de buitenkant van de taart met de botercrème in een zo strak mogelijke laag.

De buitenkant
Kleur de fondant in de gewenste tinten. Bestrooi je werkvlak en deegroller met een beetje poedersuiker en rol een lap fondant uit tot een laag van ongeveer 3 tot 5 millimeter dik. Til hem voorzichtig met je polsen op de taart. Strijk de fondant met je handen glad door de taart rond te draaien en van boven naar beneden te werken. Zo krijg je de plooien eruit. Snij de overtollige fondant weg. Maak met uitsteekvormpjes hartjes uit de overgebleven fondant en plak die er met een beetje water op. Gebruik het restant van de botercrème om toefjes  op de zijkant of bovenkant van de taart te spuiten. Eet smakkie!

Geef je reactie