Vierkleurentaart met meringuebotercrème

Vierlagentaart met rozentoefjes

Op internet en in kookbladen zag ik steeds foto’s van taarten met allemaal verschillende gekleurde lagen. Nou ben ik niet bang voor een beetje kleurstof, dus ik ging vol goede moed aan de slag voor deze mooie verjaardagstaart. En op zich is het doodsimpel, alleen heb ik maar 1 bakvorm van 20 cm, wat best weinig is als je vier lagen apart van elkaar moet bakken… Maar het is gelukt, en ook de jarige was er erg blij mee! Uit deze taart haal je ongeveer 15 stukken.

Benodigdheden

  • Springvorm van 20 cm
  • Spuitzak met spuitmondje Wilton 1D
  • Spatel
  • Pan
  • Vuurvaste schaal

Ingrediënten

  • 600 gram biscuitmix (bijvoorbeeld Funcakes )
  • 465 gram ei
  • 60 ml water
  • 2 zakjes citroensuiker
  • Roze kleurstof
  • 350 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 25 gram suiker
  • 250 gram aardbeien, bosbessen en frambozen
  • 140 gram eiwit
  • 280 kristalsuiker
  • 420 gram roomboter

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak de biscuitmix zoals op de verpakking staat aangeven en voeg er de citroensuiker aan toe. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet hem in met boter of een beetje bakspray. Giet een laag van iets meer dan 1 cm beslag in de springvorm en bak hem in 35 minuten gaar. Laat hem even afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

Roer een paar druppels kleurstof door het beslag totdat het een egale, lichtroze kleur heeft. Bak vervolgens op dezelfde manier weer een laag biscuitgebak. Doe voor de volgende laag nog wat kleurstof door het beslag en door de laatste laag nog wat. Zo krijg je vier taartlagen die oplopen in kleur.

Klop de slagroom stijf met de suiker en de klopfix. Was het fruit en snij in dunne plakjes. Besmeer elke taart met een laag slagroom en verdeel het fruit erover. Zet de taartlagen vervolgens recht op elkaar, van licht naar donker of juist van donker naar licht. Smeer de buitenkant van de taart af met de rest van de slagroom.

Doe voor de meringuebotercrème de eiwitten met de suiker in een vuurvaste kom en mix ze goed door elkaar. Zet de kom boven een pan met kokend water en blijf kloppen tot de suiker is opgelost. Haal de kom uit de pan en blijf mixen tot het mengsel stijve witte pieken maakt (ongeveer 10 minuten). Zet de mixer wat lager en voeg nu de boter blokje voor blokje toe, terwijl je blijft mixen. Voeg nog wat citroensuiker of citroensmaakessence toe.

Schep de meringuebotercrème in een spuitzak met spuitmondje Wilton 1D. Spuit de crème in roosjes op de taart, beginnend aan de onderkant van de taart. Versier de taart eventueel met glitters of kaarsjes. Eet smakkie!

Geef je reactie